Η εφαρμοσμένη υπερθερμία αλλάζει το τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου
Η θεραπευτική υπεροχή κατά 20%-30% του συνδυασμού υπερθερμίας και ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας σε κατηγορίες ογκολογικών ασθενών, έναντι μόνο της ακτινοθεραπείας ή της χημειοθεραπείας, που προκύπτει από διεθνείς μελέτες, παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια διεθνούς φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με θέμα την Εφαρμοσμένη Υπερθερμία στην Ογκολογία.
Η θεραπευτική υπεροχή κατά 20%-30% του συνδυασμού υπερθερμίας και ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας σε κατηγορίες ογκολογικών ασθενών, έναντι μόνο της ακτινοθεραπείας ή της χημειοθεραπείας, που προκύπτει από διεθνείς μελέτες, παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια διεθνούς φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με θέμα την Εφαρμοσμένη Υπερθερμία στην Ογκολογία.
Όπως επισήμανε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υπερθερμίας του Διαβαλκανικού, χειρουργός Αχιλλέας Πιστοφίδης, η υπερθερμία είναι ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική. Η μέθοδος έχει εγκριθεί πλέον και από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα Ογκολογικά Κέντρα διεθνώς.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Υπερθερμίας, καθηγητής Χόλκερ Βένερ, ανέπτυξε τα οφέλη τα οποία μπορεί να αναμένει ένας καρκινοπαθής συνδυάζοντας την ολοσωματική υπερθερμία με την χημειοθεραπεία ή την ακτινοθεραπεία.
Ο αντιπρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Υπερθερμίας, Χιουσέιν Σαχίνπας, τεκμηρίωσε με μελέτες την αποτελεσματικότητα της τοπικής περιοχικής υπερθερμίας επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την συνεργική δράση της τοπικής υπερθερμίας με τις κλασικές ογκολογικές θεραπευτικές αγωγές.
Η καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας, Νατάλια Ντεγκίνα, παρουσίασε μελέτη για την πολύ καλή δράση της τοπικής υπερθερμίας και την απουσία παρενεργειών από τη θεραπεία.
Ο επεμβατικός ακτινολόγος, Ιωάννης Δέδες, αναφέρθηκε στον συνδυασμό χημειοεμβολισμού με υπερθερμία για την αντιμετώπιση των ηπατικών μεταστάσεων και παρουσίασε τη θετική έκβαση περιστατικών που αντιμετώπισε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, σε συνεργασία με τον κ. Πιστοφίδη.
health.in.gr
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
