Τριάντα τέσσερις χιλιάδες εκτοπισμένοι στην Ουκρανία εξαιτίας της βίας
Ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων στην Ουκρανία εξαιτίας της κρίσης και των συγκρούσεων έχει ανέλθει σε 34.000, εκ των οποίων μπορεί μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των 19.000, ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Γενς Λάρκε.
Ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων στην Ουκρανία εξαιτίας της κρίσης και των συγκρούσεων έχει ανέλθει σε 34.000, εκ των οποίων μπορεί μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των 19.000, ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Γενς Λάρκε.
Οι εκτοπισμένοι τα στοιχεία των οποίων έχουν αναγνωριστεί προέρχονται από την Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία.
«Έχουμε επίσης λάβει αξιόπιστες πληροφορίες που μιλούν για κινήσεις στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, όμως εμείς δεν διαθέτουμε προσωπικό επί του πεδίου εκεί, και υπάρχει και μία εκτίμηση για 15.000 άτομα από το Σλαβιάνσκ» υπογράμμισε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Γενς Λέρκε διευκρίνισε ότι τον τελευταίο αριθμό τον έχουν μεταβιβάσει οι τοπικές αρχές, όμως ο ΟΗΕ δε μπορεί να επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είχε ανακοινώσει στις 20 Μαΐου ότι εκτιμά πως περίπου 10.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Τάταροι, έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους στην Ουκρανία,
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
- «Στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο ο Μόρις – Πλήρης συμφωνία με τον Ολυμπιακό»
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
