Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάλειμμα στη σχέση; Κι όμως γίνεται.

Διάλειμμα στη σχέση; Κι όμως γίνεται.

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:ABACAPRESS.COM/Visual Hellas «Μήπως να κάνουμε ένα διάλειμμα;» Ακούγεται πλέον ως η απόλυτα γραφική ατάκα αλλά οι συνθήκες πολλές φορές οδηγούν τον ένα από τους συντρόφους να την ξεστομίσουν. Είναι εκείνες οι στιγμές που αισθάνεσαι μπουχτισμένη, που δεν μπορείς με καθαρότητα καμία λύση και που ταυτόχρονα δεν θες πραγματικά να χωρίσεις αλλά ούτε και […]

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:ABACAPRESS.COM/Visual Hellas

«Μήπως να κάνουμε ένα διάλειμμα;» Ακούγεται πλέον ως η απόλυτα γραφική ατάκα αλλά οι συνθήκες πολλές φορές οδηγούν τον ένα από τους συντρόφους να την ξεστομίσουν.
Είναι εκείνες οι στιγμές που αισθάνεσαι μπουχτισμένη, που δεν μπορείς με καθαρότητα καμία λύση και που ταυτόχρονα δεν θες πραγματικά να χωρίσεις αλλά ούτε και να μοιράζεσαι την καθημερινότητα σου. Μπλέξιμο. Και είναι να μην σου τύχει. Ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά στη μέση.
Οι συζητήσεις γύρω από την «άδεια» από τη συζυγική στέγη πυροδοτήθηκαν όταν η ηθοποιός Emma Thompson αποκάλυψε πρόσφατα ότι πιστεύει πως κάθε παντρεμένο ζευγάρι θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια τέτοια συνθήκη.
Η διαφορά σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ότι στην περίπτωση της «άδειας» οι δυο σύντροφοι περιμένουν, ελπίζουν και σκέφτονται ότι τα πράγματα θα φτιάξουν και σύντομα θα ξαναγυρίσουν στην κοινή τους στέγη. Ενώ, αντίστοιχα, ο χωρισμός είναι μια πολύ πιο τραυματική διαδικασία με ένα πιο μόνιμο και απόλυτο χαρακτήρα. Το χρονικό πλαίσιο της απομάκρυνσης είναι υπόθεση και των δυο. Μια τέτοια κατάσταση εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ μεγάλο διάστημα.
Σημαντικός παράγοντας για το αν αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει είναι και η σοβαρότητα με την οποία θα την αντιμετωπίσουν και οι δυο πλευρές, τον σεβασμό που δείχνει ο ένας στον άλλον αλλά και οι πράξεις του –το να γυρίζουν ο ένας και ο άλλος με διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους κάθε βράδυ μάλλον δεν βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων τους.
Μπορεί να είστε από αυτούς που θεωρούν ότι α προβλήματα λύνονται στην πηγή τους, μέσα στη σχέση. Δεν έχετε άδικο. Αλλά ίσως καμιά φορά χρειάζεται μια μικρή απόσταση για να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, να αποστασιοποιηθούμε για να έρθουμε πιο κοντά στην αλήθεια. Η ωριμότητα των συντρόφων αλλά και η αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλον θα λειτουργήσουν τελικά σαν μαγνήτες που θα ξαναενώσουν το ζευγάρι. Και βεβαίως η θέληση, η επιθυμία να διατηρηθεί αυτή η σχέση, αυτός ο γάμος. Διαφορετικά, η «άδεια» γίνεται απλά ένας πιο εύκολος τρόπος να επέλθει ο χωρισμός, γίνεται η αρχή για ένα διαζύγιο που κανείς από τους δυο δεν είχε το θάρρος εξ αρχής να θέσει ως λύση.

gamos.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024