Eπίτιμο διδάκτορα θέλει τον Σνόουντεν το Πανεπιστήμιο του Ροστόκ
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο πρώην υπάλληλος της NSA ο οποίος αποκάλυψε το πρόγραμμα μυστικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ, επιλέχθηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου του Ροστόκ για να του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο πρώην υπάλληλος της NSA ο οποίος αποκάλυψε το πρόγραμμα μυστικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ, επιλέχθηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου του Ροστόκ για να του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα.
Ο Χανς-Γιούργκεν φον Βενσίρκσι, κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, είπε ότι υπέρ του Σνόουντεν για αυτή την τιμητική διάκριση ψήφισε πάνω από τα 3/4 της συγκλήτου.
Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα του απονεμηθεί ο τίτλος, καθώς η απονομή μπορεί να μπλοκαριστεί.
Το προσωπικό του πανεπιστημίου του Ροστόκ θεωρεί ότι ο Σνόουντεν συνέβαλε στη διάδοση της γνώσης για αυτό και προτάθηκε για τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν του οποίου τη σύλληψη ζητούν οι αρχές των ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία του έχει προσφέρει πολιτικό άσυλο ενός έτους, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Γερμανία μετά τις αποκαλύψεις που έκανε για τις αμερικανικές μυστικές παρακολουθήσεις.
Από τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Σνόουντεν αποδείχτηκε ότι μεταξύ των πολιτικών ηγετών που η NSA παρακολουθούσε ήταν και η καγκελάριος Μέρκελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους


