«Πυθία» η Μόσχα για την στάση που θα κρατήσει επί των εκλογών στην Ουκρανία
Ένδειξη πως δεν αποκλείεται να συνεχίσει να αμφισβητεί τις πολιτικές διαδικασίες στο Κίεβο δίνει η Ρωσία, όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί με τις κάλπες της 25ης Μαΐου «δεν θα είναι πλήρως νομιμοποιημένος», υποστήριξε ο πρόεδρος της Δούμα, λίγες ημέρες μετά τη πρώτη «δειλή ημι-αναγνώριση» της διαδικασίας από τον Πούτιν.
Ένδειξη πως δεν αποκλείεται να συνεχίσει να αμφισβητεί τις πολιτικές διαδικασίες στο Κίεβο δίνει η Ρωσία, όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί με τις κάλπες της 25ης Μαΐου «δεν θα είναι πλήρως νομιμοποιημένος», υποστήριξε ο πρόεδρος της Δούμα, λίγες ημέρες μετά τη πρώτη «δειλή ημι-αναγνώριση» της διαδικασίας από τον Πούτιν.
Ο επικεφαλής της Δούμα Σεργκέι Ναρούσκιν επανέλαβε την Τετάρτη πως η Ρωσία «θεωρεί παράνομη» τη σημερινή ηγεσία στο Κίεβο, μιλώντας στο Rossiya 24.
«Φυσικά, ο βαθμός της νομιμοποίησης του καθεστώτος ή του προέδρου που θα εκλεγεί στις 25 Μαΐου, αν γίνουν εκλογές, δεν θα είναι κατά τη γνώμη μου πλήρης» είπε ο Ναρούσκιν.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» τις προεδρικές εκλογές. Ηταν η πρώτη του αναφορά προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της διαδικασίας, καθώς μέχρι τότε η Μόσχα απέρριπτε όχι μόνο τη νομιμότητα της σημερινής ηγεσίας του Κιέβου αλλά και το στήσιμο της κάλπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Νέα Υόρκη έχει πλέον το δικό της «Τείχος των Δακρύων» με τα ονόματα 18.457 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα
- Γιατί η ξεκούραση έχει γίνει τόσο δύσκολη σήμερα;
- «Σαγιονάρα» στον πασιφισμό – Ο θρίαμβος Τακαΐτσι, η Ιαπωνία του μιλιταρισμού και το μήνυμα στην Κίνα
- Το δίκτυο εξουσίας και οι ρόλοι των γυναικών στον αποκρουστικό κόσμο του Έπσταϊν
- Η Χάλι Μπέρι δηλώνει λυπημένη που δεν εμφανίζεται στο «Avengers: Doomsday»
- Η τεχνητή νοημοσύνη πήρε το νυστέρι – Αποτυχημένες επεμβάσεις και λανθασμένα αναγνωρισμένα μέρη του σώματος




