Βίαιες διαδηλώσεις και 59 συλλήψεις στο Γιοχάνεσμπουργκ
Βίαια επεισόδιο σημειώθηκαν τη νύχτα σε προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από δικαστήριο. Οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Αφρικής προχώρησαν σε 59 συλλήψεις. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.
Βίαια επεισόδιο σημειώθηκαν τη νύχτα σε προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από δικαστήριο. Οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Αφρικής προχώρησαν σε 59 συλλήψεις.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Νέβιλ Μαλίλα η κατάσταση το πρωί του Σαββάτου ήταν σχετικά ήρεμη, μετά και την ανάπτυξη μονάδων του στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν είναι σαφές ωστόσο εάν οι στρατιώτες παραμένουν στην περιοχή ή αν έχουν ήδη αποχωρήσει.
Οι διαδηλωτές, περίπου 400 άτομα, είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την αποφυλάκιση άλλων διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε ο Μαλίλα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι eNCA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- H Δύση φοβάται πως η Ρωσία τοποθέτησε Ορέσνικ στη Λευκορωσία
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»