Επίθεση φιλορώσων στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Οδησσό
Στην αποφυλάκιση των φιλορώσων συλληφθέντων στα βίαια επεισόδια της Παρασκευής εξαναγκάστηκαν οι ουκρανικές αστυνομικές δυνάμεις μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και την επίθεση που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στο αρχηγείο της αστυνομίας στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Οργή και σοκ στην Ουκρανία για την πυρκαγιά και τις συγκρούσεις που μετέφεραν με δραματικό τρόπο τον εμφύλιο στην Οδησσό. Φωτορεπορτάζ, βίντεο...
Στην αποφυλάκιση των φιλορώσων συλληφθέντων στα βίαια επεισόδια της Παρασκευής εξαναγκάστηκαν οι ουκρανικές αστυνομικές δυνάμεις μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και την επίθεση που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στο αρχηγείο της αστυνομίας στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.
Μεγάλο πλήθος περικύκλωσε το απόγευμα της Κυριακής την έδρα της αστυνομίας ζητώντας την αποφυλάκιση των φιλορώσων που τέθηκαν υπό κράτηση μετά την πυρκαγιά και τις συγκρούσεις που μετέφεραν με δραματικό τρόπο τον εμφύλιο στην Οδησσό.
Υπό βροχή, περισσότεροι από 2.000 φιλορώσοι φώναζαν «φασίστες». Πολλοί αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο δέχθηκαν χτυπήματα με ομπρέλες από γυναίκες. Στη συνέχεια φιλορώσοι, οπλισμένοι με ρόπαλα, έριξαν την πύλη με δύο φορτηγά και έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου.
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου, άρχισαν να απελευθερώνουν έναν-έναν τους συλληφθέντες σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν το πλήθος. Οι συγκεντρωμένοι χαιρέτισαν τους κρατούμενους ως «ήρωες» πανηγυρίζοντας.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι 170 άτομα συνελήφθησαν στα επεισόδια και μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν αποφυλακιστεί περίπου 50.
Η οργή ξεχειλίζει για τον θάνατο περισσότερων από 40 ατόμων, οι περισσότεροι φιλορώσοι, που κάηκαν εγκλωβισμένοι στο πενταώροφο κτίριο των συνδικάτων. Το θολό τοπίο των συνθηκών γύρω από το περιστατικό χρησιμοποιείται από τις δύο πλευρές για την ανταλλαγή ευθυνών, καθώς διάφορες μαρτυρίες βρίσκουν το δρόμο για τα διεθνή ΜΜΕ.
Τη διεξαγωγή έρευνας ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το Κίεβο επιρρίπτει την ευθύνη στους «αδρανείς αστυνομικούς» καταγγέλλοντας ότι τα επεισόδια βίας «εντάσσονται σε ρωσικό σχέδιο για την καταστροφή της Ουκρανίας».
Την ίδια στιγμή, στη ημοσιότητα έρχονται διαρκώς νέα βίντεο από τα επεισόδια βίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Stoiximan GBL: Ανακοινώθηκε αλλαγή ώρας για έξι αγώνες
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»