Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατριός vs πατέρας: πώς θα φέρετε την ισορροπία

Πατριός vs πατέρας: πώς θα φέρετε την ισορροπία

Αννιώ Παυλοπούλου Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη ανάμεσα σε δυο σημαντικούς άνδρες: τον πατριό και τον πατέρα. Στην περίπτωση βεβαίως που η νύφη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τους δυο και έχουν και οι δυο σημαντική θέση στην καρδιά και τη ζωή της. Τα πράγματα μάλιστα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα όταν ο […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη ανάμεσα σε δυο σημαντικούς άνδρες: τον πατριό και τον πατέρα. Στην περίπτωση βεβαίως που η νύφη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τους δυο και έχουν και οι δυο σημαντική θέση στην καρδιά και τη ζωή της. Τα πράγματα μάλιστα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα όταν ο πατριός έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανατροφή της μέλλουσας νύφης.
Στην πραγματικότητα, οδηγός σας θα έπρεπε να είναι το συναίσθημα σας, ο τρόπος που εσείς επιθυμείτε να εντάξετε και τους δυο στο Μυστήριο και τη δεξίωση. Αλλά από την άλλη, καμιά φορά οι αυθόρμητες επιλογές μπορεί να πληγώσουν τον έναν ή τον άλλον, γι’ αυτό και τελικά καλό είναι να βρείτε τη χρυσή τομή.
Ιδανικά, αν οι σχέσεις των τριών –μάνας, πρώην και νυν συζύγου –είναι επί της ουσίας άριστες θα μπορούσαν οι ρόλοι να μοιραστούν – τρόπο τινά – για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και κανείς να μην πέφτει σε μικρότητες και γκρίνιες.
Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η προετοιμασία και η ημέρα του γάμου δημιουργούν έντονα συναισθήματα και οι παρεξηγήσεις σχεδόν ποτέ δεν λείπουν. Οπότε, δεν έχετε παρά να κάνετε ο,τι καλύτερο μπορείτε και σας κάνει να νιώθετε καλά.

Καλή αρχή
Μην ξεχάσετε να βάλετε στο παιχνίδι των προετοιμασιών και τους δυο ζητώντας τους τις συμβουλές τους αλλά και ενημερώνοντας τους για τις επιλογές σας. Έτσι θα νιώσουν ότι τους υπολογίζετε και ότι συμμετέχουν ενεργά στο γάμο σας ως εξέχοντα πρόσωπα. Εννοείται πως στην προετοιμασία σας πριν πάτε στην εκκλησία είναι και οι δυο καλεσμένοι να ζήσουν από κοντά τη χαρά και την αγωνία σας.
Οι καλοί λογαριασμοί
Αποφύγετε να δεχθείτε υπερβολικές… οικονομικές προσφορές που ίσως να σημαίνουν και μια παραπάνω υποχρέωση, μια παραπάνω προσοχή εκείνη την ημέρα, όπως, για παράδειγμα, τις μουσικές προτιμήσεις του «χρηματοδότη» να ηχούν όλο το βράδυ –ναι, το έχουμε ζήσει όλοι αυτό ως καλεσμένοι για το χατίρι του μπαμπά που πλήρωσε το dj. Σίγουρα θα θέλουν να συμβάλουν οικονομικά και σίγουρα καλά θα κάνετε να το δεχτείτε αλλά όχι άνευ όρων. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η οικονομική ισχύς είναι περίεργο πράγμα ανάμεσα στους άνδρες.
Συνδυαστική σκέψη
Εξηγήστε και στους δυο εξ αρχής –είπαμε, με γλυκό πάντα τρόπο, ποια είναι η απόφαση σας και ποιος ο ρόλος του καθενός στην ξεχωριστή αυτή ημέρα για εσάς και για εκείνους. Μια εναλλακτική, σκανδιναβικού τύπου, επιλογή θα ήταν να σας θα μπορούσε να είναι ο ένας να σας συνοδεύσουν και οι δυο στην εκκλησία, να χορέψετε τον πρώτο χορό με τον καθένα χωριστά και στο τραπέζι να καθίσουν και οι δυο. Σε μια πιο νορμάλ κατάσταση όπου οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι σε καλό επίπεδο αλλά όχι και μέχρι αυτού του σημείου υπάρχουν εναλλακτικές που διατηρούν την ακεραιότητα της ουδέτερης ζώνης.
*Αν έχετε αδελφό προτιμήστε να σας συνοδεύσει αυτός στην εκκλησία. Αν δεν έχετε αδελφό –όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα –σίγουρα θα έχετε έναν αγαπημένο ξάδελφο ή θείο που θα αναλάβει με χαρά αυτό το ρόλο.
*Εξηγήστε και στους γονείς του συζύγου σας την κατάσταση και παρακαλέστε τους να αποφύγετε το κλασικό γαμήλιο τραπέζι στο οποίο θα κάτσει μόνο το ζευγάρι και οι κουμπάροι έτσι ώστε οι γονείς να κάτσουν με κάποιους άλλους συγγενείς σε άλλα τραπέζια και να αποφευχθεί η διαμάχη για το ποιος από τους δυο θα καθίσει στο γαμήλιο τραπέζι.
*Επιστρατεύστε την κουμπάρα ή την κολλητή σας να σηκωθεί και αυτή για τον πρώτο χορό να χορέψει με τον γαμπρό καθώς εσείς θα έχετε να χορέψετε με τρεις άνδρες: μπαμπά, πεθερό, πατριό. Έτσι θα καλυφθεί μια χαρά ο «επιπλέον» χρόνος.
*Αν οι καλεσμένοι της εκκλησίας είναι και οι καλεσμένοι της δεξίωσης αποφύγετε την πατροπαράδοτη χαιρετούρα έξω από την εκκλησία γιατί πάλι θα δημιουργηθεί αμηχανία και το που θα σταθεί ποιος. Αν και συνήθως, αν είστε από τις τυχερές, ο μπαμπάς ή ο πατριός επιλέγει να σταθεί λίγο πιο πέρα χαιρετώντας με καμάρι τους συγγενείς και φίλους και έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους πιο ήρεμα εκτός ουράς.
Γενικά, αν και κάπως δύσκολο και αμήχανο, εσείς θα πρέπει να λειτουργείτε με φυσικότητα και αγάπη και στους δυο χωρίς να αφήνετε να δημιουργούνται υποψίες παρεξήγησης του ενός προς το πρόσωπο του άλλου. Όσο πιο άνετη δείχνετε τόσο πιο άνετοι θα είναι και εκείνοι και τόσο πιο εύκολα θα κάνουν περά οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη για το χατίρι της δικής σας χαράς.
Και μην ξεχνάτε ότι για τη μητέρα σας ο σύζυγος της είναι ο πατριός σας και σε αυτόν θα δώσει προτεραιότητα και σημασία. Μην πιέζετε καταστάσεις και μην ζητάτε από κανέναν να λειτουργήσει σύμφωνα με άγραφους κοινωνικούς κανόνες. Οι γονείς αλλά και ο πατριός σας σάς αγαπούν και θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για να βιώσετε το μεγαλείο της ημέρας απερίσκεπτη από τέτοιες λεπτομέρειες. Μεταδώστε τους τη χαρά σας και θα δείτε ότι όλα θα πάνε περίφημα.

gamos.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024