Το αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα επανέλαβε ο Ευ.Βενιζέλος
Την ανάγκη επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συζήτηση για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο.
Την ανάγκη επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συζήτηση για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο.
Διευκρινίζοντας ότι μιλά όχι ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά ως αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβαση του στη συζήτηση για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, έθεσε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Μία ευρωπαϊκή χώρα, είπε ο κ. Βενιζέλος, αισθάνεται πολιτιστικά ακρωτηριασμένη όταν χάνει μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Έτσι ακρωτηριασμένο βρίσκεται και το μείζον μνημείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, το μνημείο του Παρθενώνα στην Αθήνα, που «βλέπει» να λείπουν βασικά του μέλη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.
Υπενθύμισε ότι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα έχει ταχθεί, παλαιότερα, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποστήριξε ότι, με την έγκριση της νέας Οδηγίας για την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών που απομακρύνθηκαν παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη επανενοποίησης του μνημείου του Παρθενώνα με τα γλυπτά που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442