«Φρένο» Ντράγκι στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου
«Φρένο» στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου έβαλαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την ισχύ του ενιαίου νομίσματος και τις αποπληθωριστικές πιέσεις που εισάγει, καθώς οδήγησαν στην αποκλιμάκωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου από τα 1,39665 δολάρια χθες το απόγευμα στα 1,38762 δολάρια σήμερα.
«Φρένο» στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου έβαλαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Σε ομιλία του χθες το βράδυ στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας, στη Βιέννη, ο Ντράγκι δήλωσε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί την ισχυροποίηση του ευρώ, αφήνοντας να διαφανεί πως δεν θα επιτρέψει την άνοδο του ενιαίου νομίσματος. «Η ισοτιμία του ευρώ επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την αξιολόγησή μας για την σταθερότητα των τιμών», δήλωσε.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα πραγματικά επιτόκια στην Ευρωζώνη είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να υποχωρήσουν σε σχέση με τα επιτόκια που κυριαρχούν στις άλλες οικονομίες γεγονός που θα αυξήσει τις πιέσεις στο ευρώ.
Με τη δήλωση του αυτή για την ισχύ του ενιαίου νομίσματος και τις αποπληθωριστικές πιέσεις που εισάγει, οδήγησε στην αποκλιμάκωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου από τα 1,39665 δολάρια χθες το απόγευμα στα 1,38762 δολάρια σήμερα.
Σημειώνεται πως πριν ακριβώς ένα χρόνο η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ήταν στα 1,27528 δολάρια .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κατηγορώ τον Ντόναλντ Τραμπ»: Στο νοσοκομείο ο Πιρς Μόργκαν μετά από πτώση – Υποβλήθηκε σε αντικατάσταση ισχίου
- Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία
- Γροιλανδία: Η Δανία ζητά από το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει αποστολή για την ενίσχυση της άμυνάς της
- Για πρώτη φορά, η μητέρα του Μπεν αποκαλύπτει τι πιστεύει ότι συνέβη στην Κω
- ΣΥΡΙΖΑ: Απουσία πολιτικής βούλησης για την ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου
- Ο Μπόρις Βόιτσιτς έλαβε από το Eurogroup το χρίσμα του αντιπροέδρου της ΕΚΤ
