Αμετάβλητο από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
Με άνοδο ολοκληρώθηκαν σήμερα Τρίτη οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei αυξήθηκε κατά 103,97 μονάδες, σε ποσοστό 0,69%, και διαμορφώθηκε στις 15.224,11 μονάδες. Οι ασιατικές μετοχές ανέκαμψαν μετά τις ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.
Με άνοδο ολοκληρώθηκαν σήμερα Τρίτη οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei αυξήθηκε κατά 103,97 μονάδες, σε ποσοστό 0,69%, και διαμορφώθηκε στις 15.224,11 μονάδες.
Οι ασιατικές μετοχές ανέκαμψαν μετά τις ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.
Oι αγορές ανέμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει το τρέχον πρόγραμμά της για τη στήριξη της οικονομίας με αγορές ομολόγων.
Σύμφωνα με αναλυτές, μια αύξηση στο φόρο πωλήσεων στο 8% από το τρέχον 5% θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της επιδείνωσης των δημοσιονομικών μεγεθών της Ιαπωνίας, ωστόσο αναμένεται να επηρεάσει την κατανάλωση, προκαλώντας συρρίκνωση της συνολικής ανάπτυξης στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου (τουλάχιστον προσωρινά).
Πάντως, η πίεση προς την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την κυβέρνηση Άμπε να πράξουν περισσότερα τους επόμενους μήνες αυξάνεται, εν όψει της αύξησης του φόρου επί των πωλήσεων τον Απρίλιο του 2014, η οποία εκτιμάται πως θα αποδειχθεί περισσότερο επιζήμια για την ανάπτυξη από ότι αρχικά είχε υπολογισθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Από τον διάλογο… στα ραβασάκια: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τον αγώνα των αγροτών
- Παναγιώτης Δουδωνής: Καθ’ έξιν ψεύτης ο Γεωργιάδης, με πρακτικές Παττακού
- «Φταίει το σύνδρομο Τουρέτ» – Τα BAFTA ζητούν συγγνώμη για το ρατσιστικό σχόλιο που ακούστηκε στην αίθουσα
- ΔΕΑΒ: Δύο χρόνια εκτός γηπέδων στους οπαδούς της ΑΕΚ που πέταξαν ομπρέλα στο ματς με τον Ολυμπιακό
- Η Anthropic λανσάρει νέα εργαλεία ΑΙ για επιχειρήσεις – Ανησυχία για απώλεια θέσεων εργασίας
- Αίγιο: Σε σοκ τα παιδιά που δέχτηκαν σκάγια – Ακούει πυροβολισμούς στον ύπνο – Τι υποστηρίζει ο 46χρονος