H διευθύντρια της «Le Monde», Ναταλί Νουγκερέντ, στη Στέγη
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα από το τμήμα Εξωτερικών Ειδήσεων της «Libération» το 1990, δουλεύοντας παράλληλα στη γαλλική υπηρεσία του BBC.
Ήταν διπλωματική ανταποκρίτρια της «Le Monde» από το 2005 μέχρι το 2013, ενώ από το 2001 έως το 2005 υπήρξε μόνιμη ανταποκρίτρια της ίδιας εφημερίδας στη Ρωσία. Τo 1996 κάλυψε για τη «Le Monde» τις αλλαγές στην κεντρική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Το 2005 της απονεμήθηκε το βραβείο Albert Londres για τα ρεπορτάζ της στην Τσετσενία, και ιδιαίτερα για το τραγικό περιστατικό ομηρίας στο σχολείο του Μπεσλάν. Την ίδια χρονιά της απονεμήθηκε επίσης το βραβείο της Ένωσης Ακολούθων Τύπου.
Γεννήθηκε στην Ντιζόν, στις 29 Μαΐου 1966, και είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Στρασβούργου (διεθνείς σχέσεις), καθώς και του Κέντρου Επιμόρφωσης Δημοσιογράφων στο Παρίσι.
Έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις σχετικά με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη δολοφονημένη ρωσίδα δημοσιογράφο Άννα Πολιτκόφσκαγια.
Τρίτη 18 Μαρτίου στις 19:00 στη Μικρή Σκηνή, είσοδος ελεύθερη
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.
Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
- Έχω παιδιά: Γονείς σε ρόλο «πυροσβέστη»
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι
- Χωρίς Τζόσεφ στην Ισπανία – Με 13 παίκτες ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βαλένθια
- Πάρος: Απόφαση για δημιουργία οργανωμένων δημοτικών χώρων στάθμευσης στην Παροικία
- Markos by Night: Στην κορυφή της τηλεθέασης και αυτό το Σάββατο