Προσάραξη εμπορικού πλοίου βόρεια των ακτών της Μυκόνου
Πλοίο με τουρκική σημαία, το οποίο μεταφέρει 204 κοντέινερ από την Σμύρνη στην Τυνησία προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των ακτών της Μυκόνου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο πλοίο προκλήθηκε μεγάλη εισροή υδάτων και έχουν κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές καυσίμων και ο χώρος του φορτίου.
Πλοίο με τουρκική σημαία, το οποίο μεταφέρει 204 κοντέινερ από την Σμύρνη στην Τυνησία προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των ακτών της Μυκόνου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο πλοίο προκλήθηκε μεγάλη εισροή υδάτων και έχουν κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές καυσίμων και ο χώρος του φορτίου.
Επιβαίνουν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, εκ των οποίων οι 11 παραλήφθηκαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού. Οι εναπομείναντες θα παραληφθούν από ελικόπτερο super puma.
To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.
Έως στιγμής δεν έχει αναφερθεί θαλάσσια ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή, ενώ πλωτά σκάφη του λιμενικού βρίσκονται στο σημείο.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εντός της ημέρας αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή ρουμουλκών για τον απεγκλωβισμό του πλοίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο – «Μίνι μάρκετ» ναρκωτικών στην κατοχή δύο νεαρών
- ΕΕ: Συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή – Εξετάζει σκληρή απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή δασμών
- Παγετός και λευκά τοπία: Οι θερμοκρασίες και τα χιόνια τα επόμενα 24ωρα – Τι θα γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
- Το 47% των Γερμανών υπέρ μποϊκοτάζ του Μουντιάλ στις ΗΠΑ εάν ο Τραμπ συνεχίσει τις απειλές για Γροιλανδία
- AI σύντροφοι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τη μοναξιά σε εμπόρευμα
- Νέα στοιχεία για το μοντέλο που ήταν μέλος της συμμορίας ληστών – Συμμετείχε σε 4 ληστείες
