Βενιζέλος: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας
Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, για την οποία ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία είναι βέβαιη ότι θα αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος εξήρε τη δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και διαβεβαίωσε ότι η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αποτελεί βασική προτεραιότητα της προεδρίας.
Ο κ. Βενιζέλος προσέφερε υποστήριξη σε επίπεδο τεχνικής συνεργασίας με εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία προσέγγισης της Αλβανίας στην ΕΕ.
Ο Έντι Ράμα ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, κυρίως όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Κεραυνοί Καραμανλή κατά Μητσοτάκη για συνολική κρίση θεσμών – Ηχηρή επαναφορά στην ατζέντα του σκανδάλου των υποκλοπών
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης ανήλικη – Συνελήφθη ο πατέρας της φίλης της που έκανε το πάρτι
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 30-27: Πήρε το ντέρμπι η ομάδα της Θεσσαλονίκης
- ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος με σαρωτική νίκη επί του Δημήτρη Αναστασόπουλου
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Η στιγμή που τα 7,6 Ρίχτερ χτυπούν τη χώρα (βίντεο)


