«Αφελή» χαρακτηρίζει η Κίνα την έκκληση Κέρι για πιο ελεύθερο Διαδίκτυο
Ως «αφελή» απέρριψε το Πεκίνο την έκκληση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για πιο ελεύθερο Διαδίκτυο στην Κίνα, η οποία είχε γίνει κατά τη διάρκεια συζήτησής του με κινέζους μπλόγκερ. «Γιατί δεν μίλησε και για τον Έντουαρντ Σνόουντεν;» π Τζ.Κέρι, αναρωτήθηκε εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Ως «αφελή» απέρριψε το Πεκίνο την έκκληση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για πιο ελεύθερο Διαδίκτυο στην Κίνα, η οποία είχε γίνει κατά τη διάρκεια συζήτησής του με κινέζους μπλόγκερ. «Γιατί δεν μίλησε και για τον Έντουαρντ Σνόουντεν;» π Τζ.Κέρι, αναρωτήθηκε εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Στη διάρκεια συζήτησης περίπου 40 λεπτών με μπλόγκερ που είχε το Σάββατο στο Πεκίνο, ο Κέρι εξέφρασε την υποστήριξή του για την ελευθερία του Ίντερνετ στην Κίνα, ενώ αναφέρθηκε εν γένει στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσουνγίνγκ, απέρριψε «κρίσεις και παρεξηγήσεις» από το εξωτερικό σχετικά με την κατάσταση στην Κίνα.
«Αν το Ίντερνετ της Κίνας δεν είχε τεράστια ανάπτυξη τα λίγα τελευταία χρόνια, τότε πού βρέθηκαν αυτοί οι μπλόγκερ;» δήλωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Για τις υποθέσεις τη Κίνας πρέπει να αποφασίζει ο κινεζικός λαός με βάση τη δική του εθνική συνθήκη. Το να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να σπρώξουν την Κίνα σε μια κατεύθυνση αλλαγής που εκείνοι θέλουν, αυτό δεν είναι μάλλον αφελές;» πρόσθεσε η Χούα.
“Πιστεύω πως το θέμα αυτής της συζήτησης θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο ανοικτό, για παράδειγμα να συζητήσουν την υπόθεση του Σνόουντεν και θέματα όπως αυτό”, πρόσθεσε αναφερόμενη στον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, οι διαρροές του οποίου έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
