Eργαστήριο: πώς θα φτιάξω μια καρέκλα από παλέτα
Το διήμερο “hands on” εργαστήριο αφορά στη γνωριμία με το υλικό της παλέτας και την εμπειρία κατασκευής DIY καρέκλας.
Oι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν βήμα προς βήμα μια καρέκλα είτε από προ-επιλεγμένο σχέδιο (παρέχεται) είτε από σχέδιο της επιλογής τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
– να εξοικειωθούν με εργαλεία χειρός
- να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες του υλικού της παλέτας
- να επινοούν κατασκευαστικές λύσεις on the fly.
Στο τέλος του εργαστηρίου κάθε συμμετέχοντας ή ομάδα συμμετεχόντων θα έχει δημιουργήσει την δική του καρέκλα.
Υλικά που παρέχονται:
– Παλέτα (διάστασεις 1200 x 800 mm)
- Εργαλεία χειρός (σέγα, τρυπάνι, λοστός, ράσπα)
- Υλικά συναρμογής (βίδες, κόλλες)
- Υλικά φινιρίσματος (γυαλόχαρτο διάφορες σκληρότητες)
- Γάντια εργασίας
| Σάββατο 22, Κυριακή 23.02 // 12.00 – 17.00 Frown, Αγ. Ελεούσης 14, Μοναστηράκι, 10554 Είσοδος: 65ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών) Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία. |
Ο Νίκος Αθανασόπουλος σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας και Product & System Design (MSc) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ιδρυτικό μέλος της φοιτητικής πρωτοβουλίας DpsdBeyond στην οποία συνέβαλε στην δημιουργία της δομής, την οργάνωση και την μοντελοποίηση της πρωτοβουλίας.
Εργάζεται ως freelance designer και παράλληλα ερευνά, αναπτύσει και εφαρμόζει την μεθοδολογία του επάνω στον σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων κάτω από την φιλοσοφία του Open Design & Product Realization by Peers.
- Βενεζουέλα: Ο Λευκός Οίκος εστιάζει στον αποκλεισμό της παρότι υπάρχουν ακόμη «στρατιωτικές επιλογές»
- Σενεγάλη: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε ανατροπή σκάφους με μετανάστες
- Ο Τραμπ εύχεται «ευτυχισμένα Χριστούγεννα» ακόμα και στα «αποβράσματα της ριζοσπαστικής αριστεράς»
- Ρωσία: Η αεράμυνα κατέρριψε 25 ουκρανικά drones που κατεθύνονταν στη Μόσχα
- Υεμένη: Συμφωνία ανταλλαγής πτωμάτων και αιχμαλώτων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές
- Βολιβία: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ορυχεία εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα