Στις 1.176,92 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο
Με σημαντικά κέρδη, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, την Παρασκευή. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.176,92 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,83%. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε τον Ιανουάριο με κέρδη 1,22%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση 0,60%.
Με σημαντικά κέρδη, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, την Παρασκευή. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.176,92 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,83%.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε τον Ιανουάριο με κέρδη 1,22%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,60%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 80,94 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,60%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+5,85%), της Jumbo (+4,91%), της MIG (+4,70%), της Ελλάκτωρ (+4,67%), της ΜΕΤΚΑ (+3,96%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,74%), της ΔΕΗ (+3,66%), της Πειραιώς (+3,59%), του ΟΛΠ (+3,18%) και του ΟΤΕ (+3,05%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,63%), της Εθνικής (-1,20%), της Σωληνουργεία Κορίνθου (-1,11%) και του ΟΠΑΠ (-0,83%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Κατασκευών (+4,91%), των Προσωπικών Προϊόντων (+4,11%), των Μέσων Ενημέρωσης (+3,17%) και των Τηλεπικοινωνιών (+3,05%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,58%), της Υγείας (-0,73%) και των Ταξιδιών (-0,70%).
Ανοδικά κινήθηκαν 74 μετοχές, 51 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Πήγασος +11,11%, ΑΕΓΕΚ +10,11%, Κυριακούλης +9,92% και Centric Συμμετοχών +9,85%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -9,09%, Γενική -9,09%, Κτήμα Λαζαρίδη -8,74% και Ξυλεμπορία (κ) -8,67%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έχει καταλάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την εθνική ζημιά που έκανε με την υπόθεση Predator;
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα

