Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την Κεφαλονιά θα ζητήσει ο ΥΠΕΣ από τον Χαν
Συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν θα έχει στις 6 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για να συζητήσουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς.
Συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν θα έχει στις 6 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για να συζητήσουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς.
Ο κ. Μιχελάκης, όπως είχε προαναγγείλει από την Κεφαλονιά, επικοινώνησε με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στην ΕΕ, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα εξασφάλισης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το σεισμόπληκτο νησί.
Ο ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες της Κεφαλονιάς για τα δεινά που υφίστανται από τον σεισμό, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Μιχελάκη ότι η Κομισιόν θα εξετάσει την ελληνική πρόταση ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησής του.
Σήμερα ο κ. Μιχελάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου πρόκειται να συμμέτασχει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών και μεταξύ άλλων αναμένεται να θέσει την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νεκρό το φιλόδοξο σχέδιο της NASA για μεταφορά δειγμάτων από τον Αρη
- Νέο άλμπουμ, παλιοί λογαριασμοί και ένα μεγάλο ερώτημα: Τι σκεφτόμαστε σήμερα όταν ακούμε τον Morrissey;
- Φουλ για πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, έπεσε ο Παναθηναϊκός – Οι πιθανότητες για τη regular season της Euroleague (pic)
- Συρία: Νέα κλιμάκωση – Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον» δηλώνουν οι Σύροι Κούρδοι
- Αναθεώρηση όρων δόμησης στο Λουτράκι
- Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Φαραντούρης και με τη «βούλα» της Επιτροπής Δεοντολογίας

