Στουρνάρας: Στόχος είναι να τελειώσουμε με την αξιολόγηση της τρόικας
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι συζήτησαν εν όψει της άφιξης της τρόικας «τις επόμενες ημέρες» και πως στόχος είναι να υπάρχει σύντομα συμφωνία και εκταμίευση δόσης έως το Μάρτιο.
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι συζήτησαν εν όψει της άφιξης της τρόικας «τις επόμενες ημέρες» και πως στόχος είναι να υπάρχει σύντομα συμφωνία και εκταμίευση δόσης έως το Μάρτιο.
«Η τρόικα θα έρθει τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε επαφή μαζί τους. Στόχος είναι να τελειώσουμε, να έχουμε την εκταμίευση. Να έχουμε πρώτα συμφωνία και την εκταμίευση μέχρι τον Μάρτιο» είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Ερωτηθείς για τη δήλωση του συνεισηγητή των «ελεγκτών» της τρόικας, ευρωβουλευτή Λίεμ Χόανγκ Νγκονγκ, περί εν’ός νέου κουρέματος χρέους, ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν γνωρίζει τη δήλωση και δεν τη σχολιάζει.
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, λίγο πριν φθάσει στην Αθήνα, είχε πει ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει να «συνεχιστεί η απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους και κυρίως να ενισχυθεί ο μηχανισμός είσπραξης φόρων, ενώ ένα μέρος του χρέους της χώρας που διακρατούν οι ευρωπαίοι πιστωτές της μπορεί να διαγραφεί».
Κατά τη συνάντησή του με τους «ελεγκτές» της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε έντονα επικριτικός απέναντι στην τρόικα. Μίλησε για σημαντικά λάθη και λανθασμένους υπολογισμούς στο πρώτο μνημόνιο με καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες και καθυστέρηση στην απόφαση για αναδιάρθρωση χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άρης: Δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Χιμένεθ
- Μερτς: Ζούμε τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας
- Κρήτη: Ξεκίνησε η μεταγωγή στην Αθήνα των 15 συλληφθέντων για τις παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ολυμπιακός – Άλιμος ΝΑΣ Betsson 20-9: Στους «8» του Champions League οι «ερυθρόλευκες», με πρωτιά!
- Όλοι μιλούν για την Bhavitha Mandava – Το μοντέλο από την Ινδία που άνοιξε την επίδειξη μόδας της Chanel
- Βίντεο με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς από το Ισραήλ
