Κατάσχεση-μαμούθ 1.243 ακινήτων Ιταλίδας κροίσου λόγω φοροδιαφυγής
Στην κατάσχεση 1.243 ακινήτων ιδιοκτησίας της Αντζιόλα Αρμελίνι, κόρης ιδιοκτήτη μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας, προχώρησε η ιταλική οικονομική αστυνομία κατόπιν έρευνας που έφερε στο φως φοροδιαφυγή-μαμούθ. H Αρμελίνι εξαπατούσε το ιταλικό Δημόσιο από τη δεκαετία του 1990 μέσω εταιρειών που φέρεται να είχε ιδρύσει στο Λουξεμβούργο, και τα εισοδήματα που δεν δήλωσε ποτέ υπολογίζονται σε 2,1 δισ. ευρώ.
Η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση 1.243 ακινήτων ιδιοκτησίας της Αντζιόλα Αρμελίνι, κόρης ιδιοκτήτη μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας.
Στην πλειονότητά τους τα αμέτρητα ακίνητα της Ιταλίδας δισεκατομμυριούχου βρίσκονται στη Ρώμη και στον κατάλογο που έχει στα χέρια της η ιταλική Δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία.
Η Αρμελίνι είχε αποφύγει να καταβάλει στο δημόσιο τους οφειλόμενους φόρους χάρη σε 20 εταιρίες που φέρεται να είχε ιδρύσει στο Λουξεμβούργο.
Τα εισοδήματα που η Αρμελίνι δεν δήλωσε ποτέ στην ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων υπολογίζονται σε έως και 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι φόροι που αναλογούν υπολογίζονται σε 190 εκατομμύρια ευρώ.
Η εισοδηματίας κατηγορείται μαζί με έντεκα συνεργάτες της για παράνομη δράση με σκοπό την φοροδιαφυγή.
Η έρευνα σε βάρος της διήρκεσε έναν χρόνο και σύμφωνα με τις Αρχές συνέβαλε να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο από την δεκαετία του 1990 και κατόπιν η Αρμελίνι εξαπάτησε το ιταλικό Δημόσιο.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας έδειξαν ακόμη ότι η μόνιμη κατοικία που δήλωνε στο εξωτερικό η αποκαλούμενη «Ρωμαία μεγάλη κυρία των ακινήτων», στο Μονακό, στην πραγματικότητα ήταν πλασματική και ο ψευδής αυτός ισχυρισμός της είχε στόχο την εξασφάλιση επιπλέον φορολογικών διευκολύνσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αιτωλοακαρνανία: «Eίχαν διαφορές καιρό, κάποιος θα ‘φευγε απ’ τους δύο» – Νέα μαρτυρία για το φονικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «’κόφτης’ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών είναι η ΕΕ»
- Αγρότες: Δυσπιστία για τη συνάντηση της Δευτέρας – Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Μητσοτάκης
- Κώστας Τούμπουρος: Ο Τσίπρας κυβέρνησε, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, δεν δείλιασε, δεν υποχώρησε
- Ολυμπιακός – Παναθλητικός 76-67: Πήραν τη νίκη οι «ερυθρόλευκες» και τώρα… τελικός
- Στέλιος Μάινας: «Καμιά φορά βλέπω τους Μεν και τους Δεν και λέω: τι έκανες ρε φίλε, ρεζίλι»
