Την ισχυρότερη έκδοση του μικρού της προετοιμάζει η γερμανική φίρμα για την προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία «ανοίγει αυλαία» στις 4 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η έκδοση παραγωγής του Audi S1 θα εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα του S3 σε εκδοχή ισχύος 230 ίππων.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει το σύστημα τετρακίνησης της Audi, quattro, το οποίο θα αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού. Αυτό που προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί είναι το κατά πόσο το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic θα αποτελέσει προαιρετική ή βασική επιλογή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του το S1 θα ακολουθήσει την παράδοση των S εκδόσεων διαθέτοντας ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τετραπλή εξάτμιση σε ένα αιχμηρότερο συνολικά bodykit που θα αναλάβει να οπτικοποιήσει τον επιπλέον δυναμισμό του.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξουν επιπλέον επιλογές σε ό,τι αφορά την χρωματική παλέτα του S1 που θα είναι διαθέσιμο τόσο στην τρίθυρη όσο και στην πεντάθυρη εκδοχή του.

Auto Express