
Προβάδισμα στις ελληνικές επιχειρήσεις από την κοινοπραξία του αγωγού TAP
Στα τέλη του 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015 θα απευθύνει η Κοινοπραξία του αγωγού TAP τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών προς τις επιχειρήσεις που θα αναλάβουν τις κατασκευαστικές και βοηθητικές εργασίες για την κατασκευή του αγωγού. Η Κοινοπραξία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα δώσει προβάδισμα σε ελληνικές επιχειρήσεις, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές
Στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015 θα απευθύνει η Κοινοπραξία του αγωγού TAP τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών προς τις επιχειρήσεις που θα αναλάβουν τις κατασκευαστικές και βοηθητικές εργασίες για την κατασκευή του αγωγού.
Η Κοινοπραξία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα δώσει προβάδισμα σε ελληνικές επιχειρήσεις εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Αυτά αναφέρει η Κοινοπραξία, με αφορμή αναφορές από ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες σύμφωνα με τις οποίες οι προδιαγραφές των διαγωνισμών βγάζουν εκτός τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Αναφέρει επίσης ότι σε συνεργασία με εταιρεία συμβούλων έχουν εντοπισθεί εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να υποβάλουν προσφορές για να αναλάβουν την εκτέλεση εργασιών σχετικών με τον αγωγό.
Για τις επιχειρήσεις αυτές θα ξεκινήσουν μέσα στο 2014 προγράμματα κατάρτισης προκειμένου να προετοιμάσουν καλύτερα τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς και να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κατασκευή του αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, θα δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ήδη η Κοινοπραξία συνεργάζεται με 14 ελληνικές επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Δεν περιμένω συγχώρεση»: Τα σημειώματα του δασκάλου που είναι ύποπτος για την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
- Τι λένε στη Ρουμανία για Λουτσέσκου – «Τον θέλουμε στη Στεάουα, ίσως να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ»
- Οι αρκούδες φτάνουν στις αυλές – Το κράτος που φτάνει;
- Θάβεται η υπόθεση των υποκλοπών στο αρχείο – Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος
- Πύρρος Δήμας: Κάνει προπόνηση με την κόρη του – To video με τον ενθουσιασμό του
- Χάος σε αγώνα μποξ στην Τουρκία: Θεατές μπήκαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο (vids)

