Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

Πέντε ταινίες προβάλλονται από αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει το Μέλι της Βαλέρια Γκολίνο, ταινία που υπήρξε υποψήφια και για το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πέντε ταινίες προβάλλονται από αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει το Μέλι της Βαλέρια Γκολίνο, ταινία που υπήρξε υποψήφια και για το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέλι

Μία νεαρή βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ασθένειας να φύγουν από τη ζωή με αξιοπρέπεια, επιλέγοντας την ευθανασία. Όταν κάποια στιγμή ένας ηλικιωμένος, αλλά απόλυτα υγιής άνδρας, ζητήσει τη βοήθειά της, τα πιστεύω της θα κλονιστούν. Μια ταινία με ευαίσθητο θέμα και σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία δεν απαντώνται με εύκολο τρόπο.

Σκηνοθεσία: Βαλέρια Γκολίνο
Πρωταγωνιστούν: Τζασμίν Τρίνκα, Κάρλο Τσέκι, Λίμπερο ντε Ρέντζιο

Η Μαγική Ομπρέλα

Η πραγματική ιστορία της Π.Λ.Τράβερς, συγγραφέως της Μαίρη Πόππινς και το πώς αυτή πείστηκε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του διάσημου βιβλίου της στον Γουόλτ Ντίσνεϊ. Με μια εξαιρετική Έμμα Τόμσον η ταινία ρίχνει μια ενδιαφέρουσα ματιά σε ένα κομμάτι λογοτεχνικής και κινηματογραφικής ιστορίας, χωρίς ωστόσο να ανάγεται σε κάτι περισσότερο. Δεν βοηθούν τα flash-back που δίνουν έναν πιο μελό τόνο στην ταινία.

Σκηνοθεσία: Τζον Λι Χάνκοκ
Πρωταγωνιστούν: Έμα Τόμσον, Τομ Χανκς, Κόλιν Φάρελ, Άνι Ρόουζ Μπάκλεϊ, Πολ Τζιαμάτι, Ρουθ Γουίλσον

Ένας ακόμα

Από το Χόλιγουντ μας έρχεται και η καινούρια ταινία του Ντένη Ηλιάδη (Hardcore). Βασισμένη σε μία έξυπνη ιδέα, ως μία διαστρέβλωση νεανικής ταινίας φαντασίας της δεκαετίας του 1980, η ταινία του Ηλιάδη αναρωτιέται: «Τι θα συνέβαινε εάν έβλεπες τον εαυτό σου;» Οι λάτρεις των εφηβικών ταινιών τρόμου θα την απολαύσουν. Οι υπόλοιποι θα αναρωτηθούν γιατί ο σκηνοθέτης δεν ασχολήθηκε και με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της ιδέας του.

Μπελ και Σεμπαστιέν

Περιπέτεια για φιλόζωους, μικρά και μεγάλα παιδιά που διαδραματίζεται στις γαλλικές Άλπεις στη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής. Το παιδί προστατεύει το τετράποδο το οποίο κυνηγούν οι χωρικοί, θεωρώντας το υπεύθυνο για τον θάνατο κατσικιών και προβάτων. Μια παράλληλη δευτερεύουσα πλοκή εξελίσσεται σε κύρια, όταν οι Γερμανοί καταδιώκουν Εβραίους που κατευθύνονται στη γειτονική Ελβετία.

Σκηνοθεσία: Νικολά Βανιέ
Πρωταγωνιστούν: Φελίξ Μποσουέ, Τσεκί Καριό, Μαργκό Σατελιέ

Επιστροφή στο ρινγκ

Ο Ρόκι συναντά τον Τζέικ Λα Μότα, 30 χρόνια μετά. Σιλβέστερ Σταλόνε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο ερμηνεύουν δύο ηλικιωμένους μποξέρ που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο στο ρινγκ. Τα χρόνια όμως, έχουν περάσει και αυτό είναι κάτι που η ταινία φροντίζει να μας το επισημάνει με κάθε δυνατό τρόπο. Η ταινία προσπαθεί να διακωμωδήσει το Ρόκι και το Οργισμένο Είδωλο, αλλά τα καταφέρνει μάλλον άσχημα. Δεν βοηθά το αδιάφορο σενάριο, ο ανέκφραστος Σιλβέστερ Σταλόνε και ο επαναλαμβανόμενος Ντε Νίρο.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σίγκαλ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σιλβέστερ Σταλόνε, Κιμ Μπάσιντζερ, Άλαν Άρκιν

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024