Προσθετες αρμοδιότητες αποκτά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
Πρόσθετες αρμοδιότητες χορηγούνται στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Η σχετική απόφαση αποτελούσε υποχρέωση που έχει λάβει η χώρα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και έχει ως στόχο να ενισχυθεί ο ρόλος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Πρόσθετες αρμοδιότητες χορηγούνται στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.
Η σχετική απόφαση αποτελούσε υποχρέωση που έχει λάβει η χώρα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και έχει ως στόχο να ενισχυθεί ο ρόλος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Πλέον ο κ. Θεοχάρης αποκτά την αρμοδιότητα να εκδίδει 172 πρόσθετες πράξεις για ζητήματα όπως η παράταση προθεσμιών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων είτε για ολόκληρη την χώρα είτε για τμήματα αυτής, για λόγους ανωτέρας βίας, ο ορισμός των ιδιοτήτων και των τεχνικών χαρακτηριστικών των φορολογικών ταμειακών μηχανών και των στοιχείων που πρέπει να περιέχονται στις εκδιδόμενες από αυτές αποδείξεις, ο καθορισμός των οφειλών προς το Δημόσιο που μπορούν να καταβάλλονται μετρητοίς ή αποκλειστικά με επιταγές, ο καθορισμός του τύπου και του περιεχομένου των δηλώσεων, των πράξεων επιβολής του φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίων, ο καθορισμός της διαδικασίας εφοδιασμού, αποθήκευσης και πώλησης των αφορολόγητων και αδασμολόγητων ειδών από την εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές
- Τι έκαναν οι Τζάστιν Τριντό και Κέιτι Πέρι με τον Φούμιο Κισίντα και τη σύζυγό του, Γιούκο;
- Είναι λογικό; Τι σημαίνει όταν ερωτεύεσαι συνεχώς και πολύ γρήγορα
- Κουρέτας: Που πήγαν τα 50 εκατ. ευρώ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών;
- Γιατί πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση η Αθήνα και γιατί βούλιαξε -ξανά- η Μάνδρα;
- Χάνεται ο στόχος για καθολική κάλυψη υγείας ως το 2030


