Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Τρεις ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, ανάμεσά τους ο νέος Σκορσέζε, ο οποίος «κονταροχτυπιέται» με τον Μπεν Στίλερ σε ρόλο σκηνοθέτη.

Τρεις ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, ανάμεσά τους ο νέος Σκορσέζε, ο οποίος «κονταροχτυπιέται» με τον Μπεν Στίλερ σε ρόλο σκηνοθέτη.

Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, ενός χρηματιστή από το Λονγκ Άιλαντ, ο Μάρτιν Σκορσέζε με τη βοήθεια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο αφηγείται την άνοδο και την πτώση του στη Γουόλ Στριτ, τις καταχρήσεις, τα πάρτι και τη διαφθορά. Εάν αυτή ήταν η πρώτη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, τότε θα μιλούσαμε για μια καλύτερη ταινία. Βλέποντας, όμως, τον Λύκο της Γουόλ Στριτ δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα Καλά Παιδιά ή το Καζίνο, όπου ο Σκορσέζε έκανε κάτι αντίστοιχο για τον υπόκοσμο. Αυτή τη φορά ο κόσμος που τον ενδιαφέρει είναι αυτός του χρήματος. Και, όμως, εστιάζει περισσότερο στα ναρκωτικά και το σεξ -η ταινία έχει μπόλικο και από τα δύο, κάτι που, όμως, έχουμε δει σε πολλές παραλλαγές στο έργο του Σκορσέζε. Αυτή η θεματική επανάληψη σίγουρα δεν βοηθάει τον σπουδαίο σκηνοθέτη, ο οποίος νιώθοντας αρκετή σιγουριά «παίζει» με τον Λύκο της Ουόλ Στριτ. Διανθίζει την ταινία με μπόλικο -και εξωφρενικό- χιούμορ και νευρική σκηνοθεσία, θέλοντας να εκθέσει και να ειρωνευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο τον ήρωά του. Αν και αυτό αποτελεί το θετικό στοιχείο της ταινίας, τα όσα συμβαίνουν επί της οθόνης δεν δικαιολογούν την -τρίωρη- διάρκειά της. Όσο για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, είναι όπως πάντα καλός, να και κάπως υπερβολικός.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζόνα Χιλ, Μάργκο Ρόμπι, Τζον Φαβρό, Σπάικ Τζόνσι, Ζαν Ντιζαρντέν

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι

Όταν το πρώτο τρέιλερ έκανε την εμφάνισή του, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να μιλήσουν για τις ομοιότητες με το έργο του Γουές Άντερσον. Μόνο που ο Μπεν Στίλερ που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, δεν είναι Γουές Άντερσον αλλά ο… εαυτός του. Στην ταινία ερμηνεύει έναν απλό άνθρωπο που τολμά να ονειρευτεί, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα το αξιοσημείωτο. Θα μπορούσε κανείς να βρει αρκετά «λάθη» στην ταινία του Μπεν Στίλερ (όπως τη βιντεοκλιπίστικη ματιά ή το συμβατικό σενάριο). Παρ΄ όλα αυτά, οι υπέροχες εικόνες και η τρυφερή ιστορία σε κάνουν να θες να ταξιδέψεις, να πιστέψεις στον εαυτό σου και στα «μεγαλύτερα από τη ζωή» όνειρά σου και προκαλούν κύματα συναισθημάτων. Μπορεί κάποιοι να περίμεναν μια άλλη ταινία, αυτή, όμως, είναι μία ταινία όπως ακριβώς θα την ήθελε ο Μπεν Στίλερ. Και δεν απογοητεύει.

Σκηνοθεσία: Μπεν Στίλερ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Στίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Σον Πεν, Άνταμ Σκοτ, Σίρλεϊ Μακλέιν

47 Ronin

Στην Ιαπωνία του 18ου αιώνα, ένας απόκληρος με υπερφυσικές δυνάμεις συμμαχεί με 47 πολεμιστές χωρίς αρχηγό κατά του σφετεριστή του θρόνου. Στις άγριες συγκρούσεις που ακολουθούν, θα έχουν απέναντί τους έναν υπεράριθμο εχθρό και απόκοσμα πλάσματα. Ο θρύλος των 47 Ronin είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιαπωνία, με τις τράπεζες και τα σχολεία να παραμένουν κλειστά την επέτειο της αυτοθυσίας των σαμουράι. Η ταινία θεωρείτο ως η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Κιάνου Ριβς, ωστόσο η κακή πορεία της απετέλεσε ένα ακόμη πλήγμα για τον διάσημο ηθοποιό.

Σκηνοθεσία: Καρλ Ρινς
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Χιρογιούκι Σανάντα, Ρίνκο Κικούτσι

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024