«Τις 600.000 έφτασαν το 2013» οι κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών
Οι εφορίες απαίτησαν το 2013 την κατάσχεση από καταθέσεις περισσότερων από 600.000 οφειλετών του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλειοψηφία αφορά μικρούς και μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ το 80% των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων αφορά αιτήματα ΔΟΥ για κατάσχεση λογαριασμών.
Οι εφορίες απαίτησαν το 2013 την κατάσχεση από καταθέσεις περισσότερων από 600.000 οφειλετών του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Σύμφωνα με τα βιβλία των δηλώσεων τρίτων του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το 2013 κατατέθηκαν 98.749 δηλώσεις τρίτων, η καθεμία όμως από τις οποίες αφορά πολύ περισσότερους οφειλέτες, που με μετριοπαθείς υπολογισμούς αλλά και σύμφωνα με την επιτόπια έρευνα της εφημερίδας ξεπερνούν τους 600.000.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλειοψηφία αφορά μικρούς και μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ το 80% των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων αφορά αιτήματα ΔΟΥ για κατάσχεση λογαριασμών.
Κατά μέσο όρο οι δηλώσεις τρίτων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασαν το 2013 τις 500 ημερησίως, ενώ υπάρχουν και μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000.
Τον περασμένο χρόνο κατατέθηκαν 70.387 δηλώσεις τρίτων, το συντριπτικό ποσοστό των οποίων προέρχεται από τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
- Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέλαβε δύο οικισμούς στα ανατολικά της Ουκρανίας
- Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα 600 πλαστά διαβατήρια – Είχαν συλληφθεί για εγκληματική οργάνωση
- «Melania»: Εκατομμύρια στο τραπέζι, αμφίβολο box office εν όψει του Super Bowl
- Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 102-87: Άνετο μεσημέρι με νέα 100άρα στο ΣΕΦ
- Σεισμός 5,5 Ρίχτερ έπληξε την Κούβα

