Από την παραγωγή στην κατανάλωση η κάνναβη στην Ουρουγουάη
Πέρασε και από τη Γερουσία της Ουρουγουάης ο νόμος για τη νομιμοποίηση (υπό αυστηρότατους όρους) της παραγωγής και χρήσης κάνναβης. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2014.
Πέρασε και από τη Γερουσία της Ουρουγουάης ο νόμος για τη νομιμοποίηση (υπό αυστηρότατους όρους) της παραγωγής και χρήσης κάνναβης. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2014.
Η συζήτηση ήταν μαραθώνια, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στη Βουλή. Μετά από 12 ώρες, οι βουλευτές που πρόσκεινται στον κεντροαριστερό συνασπισμό ψήφισαν το νόμο. Συνολικά έλαβε 16 ψήφους, έναντι 13 κατά σε σύνολο 29 μελών.
Η χρήση κάνναβης είναι νόμιμη στην Ουρουγουάη, ωστόσο η καλλιέργεια, η κατοχή και η αγοραπωλησία τιμωρούνταν μέχρι σήμερα με φυλάκιση.
Πλέον οι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να προμηθεύονται έως 40 γραμμάρια το μήνα, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς καταλόγους.
Ενθαρρύνεται μάλιστα η δημιουργία «συνεταιρισμών», ώστε με την παραγωγή σε μεγαλύτερη κλίμακα να εκτοπιστούν οι παράνομοι καλλιεργητές.
Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ναρκωτικών της Ουρουγουάης, περίπου 120.000 από τα 3,3 εκατομμύρια κατοίκους καπνίζουν κάνναβη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ 20.000 κάνουν χρήση κάθε μέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προβλήματα από τον χιονιά στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία – Απεγκλωβίστηκε λεωφορείο με μαθητές κοντά στο Λαμπίρι
- Europa League: Η Μπολόνια προκρίθηκε στα προημιτελικά από τον ιταλικό «εμφύλιο» (4-3 στην παράταση)
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Γιορτή σήμερα 20 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άπαιχτος με την μπάλα στο «πέντε»
- Με Πόρτο η Νότιγχαμ Φόρεστ στα προημιτελικά του Europa League – Τα ζευγάρια
