Απόσυρση της νέας εγκυκλίου του ΙΚΑ ζητεί το ΠΑΣΟΚ
Την απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ, που προωθεί σημαντικές αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση, ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη εγκύκλιος, ερμηνευτική του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010, «αντίκειται ευθέως και υπερβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία και επιπλέον δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση».
Την απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ, που προωθεί σημαντικές αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση, ζητεί το ΠΑΣΟΚ.
Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη εγκύκλιος, ερμηνευτική του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010, «αντίκειται ευθέως και υπερβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία και επιπλέον δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση».
«Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να αποσύρει την κατευθυντήρια οδηγία του και να εκδώσει άμεσα νέα για τη σωστή εφαρμογή του νόμου σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιό του».
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αλλάζει τα δεδομένα για συνταξιοδότηση με χαμηλά όρια ηλικίας κυρίως για τις γυναίκες μητέρες ανηλίκων, ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίστηκαν από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ και όσους κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν εργασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική


