Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 2,5%
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αποφάσισε σήμερα Τρίτη να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 2,5%, που παραμένει και το χαμηλότερο στην ιστορία της χώρας από το 1960. Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας που εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχίες για την ανάπτυξη της αυστραλιανής οικονομίας και κυρίως για την υψηλή αξία του αυστραλιανού νομίσματος θα αποφασίσει εκ νέου για τα επιτόκια τον προσεχή Φεβρουάριο.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αποφάσισε σήμερα Τρίτη να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 2,5%, που παραμένει και το χαμηλότερο στην ιστορία της χώρας από το 1960.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας που εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχίες για την ανάπτυξη της αυστραλιανής οικονομίας και κυρίως για την υψηλή αξία του αυστραλιανού νομίσματος θα αποφασίσει εκ νέου για τα επιτόκια τον προσεχή Φεβρουάριο.
Ο διοικητής της Αποθεματικής Τράπεζας, Γκλεν Στίβενς έχει δηλώσει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι μικρότερος του αναμενόμενου και αυτό προβλέπεται να συνεχιστεί έως του χρόνου. Επίσης προβλέπει αύξηση της ανεργίας, αλλά και διατήρηση του πληθωρισμού σε «αποδεκτά επίπεδα».
Στο μεταξύ σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας οι εγκρίσεις για ανέγερση νέων κατοικιών παρουσίασαν μείωση 1,8% τον Οκτώβριο αλλά είναι 23% υψηλότερες από ότι τον Οκτώβριο του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia


