Κι όμως τα video games του… «ανοίγουν τα μάτια»!
Σύμφωνα με νέα έρευνα τα παιδιά που πάσχουν από αμβλυωπία (η γνωστή ασθένεια του «τεμπέλικου ματιού») μπορεί να βοηθηθούν θεαματικά από το παίξιμο των video games!
Από: Ελένη Χαδιαράκου
Σύμφωνα με νέα έρευνα τα παιδιά που πάσχουν από αμβλυωπία (η γνωστή ασθένεια του «τεμπέλικου ματιού») μπορεί να βοηθηθούν θεαματικά από το παίξιμο των video games!
Η αμβλυωπία είναι μια πάθηση που εμφανίζεται στα παιδιά από τη βρεφική ως την ηλικία 7-8 ετών. Η πάθηση αυτή αναπτύσσεται όταν για κάποιο λόγο το ένα μάτι δεν βλέπει καλά και ο εγκέφαλος δίνει εντολή να λειτουργεί αποκλειστικά το άλλο. Έτσι, το μάτι που δεν χρησιμοποιείται δεν γυμνάζεται, και η όραση γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα, γιατί το παιδί είναι μικρό και δεν παραπονιέται ότι δεν βλέπει. Έτσι, την αμβλυωπία την ανακαλύπτει ο γιατρός στην προληπτική οφθαλμολογική εξέταση (3-5 ετών).
Τα παιδιά με αμβλυωπία υποβάλλονται σε θεραπεία με κάλυψη του υγιούς ματιού, έτσι ώστε να δυναμώσει το προβληματικό μάτι. Αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί μετά την ηλικία των 6 ετών, εκτός… εάν παίζουν video games με το άρρωστο μάτι καλυμμένο!
Αυτό είναι το πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε μία ομάδα του Helen Willis Neuroscience Institute στο Berkeley University της Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα 40 ώρες παιχνιδιού με χρήση του άρρωστου ματιού είναι ισοδύναμη με 120 ώρες απλής όρασης, με το 30% των υπό εξέταση ασθενών να παρουσιάζουν βελτίωση στην οξύτητα της όρασης του!
imommy
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι



