Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tο πρώτο περιοδικό μόδας χωρίς Photoshop

Tο πρώτο περιοδικό μόδας χωρίς Photoshop

Οι Kara Eschbach και Janet Sahm, τα μυαλά πίσω από το Verily, το περιοδικό «χωρίς photoshop», μιλάνε.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου / Φωτογραφία: Ιδιοκτησία του Verily Magazine

«Θυμάμαι να αγοράζω το πρώτο μου περιοδικό, όταν ήμουν μόλις 11 χρονών» διηγείται η Allyson Byers, μέλος του Lean In, μιας ιντερνετικής κοινότητας που έχει στόχο την ενθάρρυνση των σύγχρονων γυναικών να κυνηγάνε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
«Ήταν το περιοδικό J14 με το οποίο είχα παθιαστεί. Κάθε εβδομάδα, με το που έφτανε στο γραμματοκιβώτιό μου στο προαστιακό Ουισκόνσιν, θα έτρεχα κατευθείαν στο δωμάτιό μου και θα το διάβαζα ολόκληρο, επιτόπου. Ήταν πλούσιο σε πανέμορφες starlet του Hollywood, συμβουλές για τις σχέσεις και την ομορφιά και νέα για τον κόσμο της μόδας. Ένιωθα σαν να ήμουν μέσα στα πράγματα.

Όσο μεγάλωνα, η λίστα με τις συνδρομές μου ολοένα και θα μεγάλωνε –Seventeen, Teen Vogue και Glamour. Θα διάβαζα κάθε τεύχος ξανά και ξανά, αναζητώντας τι είναι αυτό που διαμορφώνει τον τέλειο σύντροφο, το τέλειο σώμα, την τέλεια ζωή. Ήμουν μία μέση έφηβος, είχα εμμονή με αυτά τα πράγματα –πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν ήμουν πότε νούμερο 0 (ή 15 εκατοστά ψηλότερη). Έκανα δίαιτες και γυμναστική, αλλά ποτέ δεν φαινόταν να μοιάζω με εκείνες τις γυναίκες των περιοδικών.

Σε ένα ορισμένο σημείο άρχισα να συνειδητοποιώ πως οι περισσότερες φωτογραφίες με τις οποίες συνέκρινα τον εαυτό μου δεν ήταν ρεαλιστικές. Μέχρι που διάβασα πολλά σχετικά με το πώς επεξεργάζονται οι εικόνες και ήρθα πίσω στην πραγματικότητα. Ξαφνικά, απέκτησα μία νέα εμμονή: να ξεκινήσω ένα περιοδικό με καθημερινές κοπέλες και γυναίκες για μοντέλα, τα οποία θα μοιάζουν ακριβώς σαν και εμένα. Η δουλειά των ονείρων μου ήταν να γίνω αρχισυντάκτρια ενός γυναικείου περιοδικού –αλλά ενός που αρνούταν να διαιωνίσει τέτοιου είδους στερεότυπα. Το περιοδικό, δεν θα περιείχε celebrities. Όλοι θα ήταν καθημερινοί άνθρωποι με καθημερινές ζωές.

Όπως φαίνεται υπάρχουν δύο γυναίκες οι οποίες κυνηγάνε ακριβώς αυτό, μέσω του διμηνιαίου Verily, του πρώτου περιοδικού μόδας που ακολουθεί την αρχή «όχι στο Photoshop». O στόχος του Verily; Να ανακαλύψει τον καλύτερο εαυτό μας.

Ποια είναι όμως η έμπνευση για το όνομα του περιοδικού; Οι Kara Eschbach και Janet Sahm, τα μυαλά πίσω από το Verily, το περιοδικό «χωρίς photoshop», μιλάνε:

Verily σημαίνει «πραγματικά» ή «ειλικρινά» μία λέξη η οποία σύμφωνα με τις Kara Eschbach και Janet Sahm, τα μυαλά πίσω από το πρότζεκτ, αντικατοπτρίζει πλήρως το στόχο του περιοδικού.

Τα περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, έχουν τη μαγική ικανότητα να καθορίζουν εκείνα τι είναι επιθυμητό, όμορφο, θελκτικό, τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει μία σύγχρονη γυναικεία φιγούρα. Έφηβες και γυναίκες αναγκάζονται να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με την «τέλεια σιλουέτα», με το «τέλειο πρόσωπο», μία ψευδή πραγματικότητα η οποία δεν αποτελεί παρά αποτέλεσμα της ψηφιακής επεξεργασίας.

Το Verily αρνείται να χρησιμοποιήσει το Photoshop για να «βελτιώσει» το πρόσωπο και το σώμα των μοντέλων τους. Δεν είναι από αυτούς που θα σας συμβουλέψουν για ακόμα μία φορά «να νιώθετε άνετα με το σώμα σας». Αντί αυτού, προσφέρει ρεαλιστικό περιεχόμενο και απτά υλικά τα οποία θα σας κάνουν να νιώθετε πραγματικά πιο δυναμικές και αυτόνομες, από το να σας λέει απλώς «να είστε δυναμικές και αυτόνομες».

Τα μοντέλα δεν είναι μόνο ψηλά και αδύνατα –οι υπεύθυνοι του περιοδικού προσπαθούν να δείχνουν ένα μεγάλο εύρος μεγεθών και εθνικοτήτων, αναδεικνύοντας τη μαγική ομορφιά όλων των γυναικών ανά τον κόσμο.

Οι γυναίκες αγαπούν το όμορφο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εναντιωνόμαστε στο «όμορφο» των γυναικείων περιοδικών, στην καλλιτεχνική τους έκφραση. Η κατάσταση ωστόσο ξεφεύγει, όταν αυτή η ομορφιά παραμορφώνεται τόσο πολύ, που φτάνει στα όρια του παράλογα, εξωπραγματικά αψεγάδιαστου.

Το Verily φαίνεται πως πρόκειται για μία ανάσα φρέσκου, αληθινού αέρα, το ξεκίνημα ενός κινήματος το οποίο –έμμεσα και άμεσα- αντιμάχεται τις διατροφικές διαταραχές, την εμμονή με το τέλειο, το άπιαστο.

Αντιπροσωπεύει την αυθεντικότητα, μας υποστηρίζει ακριβώς έτσι όπως είμαστε».

Ελπίζουμε το Verily να είναι μόνο η αρχή.

Πηγή: leanin.org

woman.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024