«Αγροτικό Internet» έως το 2015 σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας
«Γρήγορο Διαδίκτυο» σε περίπου 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, υπόσχεται να προσφέρει έως το 2015 το έργο Rural Broadband το οποίο προκηρύχθηκε την Τετάρτη. Το επονομαζόμενο και «αγροτικό Internet» φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων κυρίως δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής σύγκλισης των αστικών κέντρων με την περιφέρεια.
«Γρήγορο Διαδίκτυο» σε περίπου 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, υπόσχεται να προσφέρει έως το 2015 το έργο Rural Broadband το οποίο προκηρύχθηκε την Τετάρτη.
Το επονομαζόμενο και «αγροτικό Internet» φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων κυρίως δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής σύγκλισης των αστικών κέντρων με την περιφέρεια.
Το Rural Broadband είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και θα προκηρυχθεί σε τρεις ξεχωριστές εργολαβίες των 44,5 εκατ. ευρώ, των 56,5 εκατ. ευρώ και των 60 εκατ. ευρώ.
Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της δημιουργίας ευρυζωνικών δικτύων σε 5.100 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, αντιστοιχούν περίπου στο 40% της ελληνικής επικράτειας.
Ως «λευκές» ορίζονται οι περιοχές όπου σήμερα δεν παρέχεται ούτε η βασική ευρυζωνική πρόσβαση, καθώς οι υπάρχοντες παίκτες της αγοράς των τηλεπικοινωνιών δεν έχουν επενδύσει ακόμη και στερούνται οποιωνδήποτε ευρυζωνικών υποδομών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το έργο στόχο έχει τη γεφύρωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ αστικών κέντρων και αγροτικών περιοχών, αφού θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής γρήγορου Internet σε όλες τις αγροτικές περιοχές μέχρι το 2015, παρέχοντας ευρυζωνικές συνδέσεις σε χαμηλές τιμές σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι στερούνται ενός αγαθού που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης, ενημέρωσης και εξέλιξής τους.
Η δυνατότητα γρήγορου Internet σε χαμηλές τιμές στις αγροτικές περιοχές, αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, θα αλλάξει την πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική περιφέρεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα συγχαρητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το Κύπελλο του πόλο
- Βουλή: Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων – Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο
- Τέμπη: 19 συλλήψεις από τις 200 προσαγωγές στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Ο Ίθαν Χοκ ήταν κάποτε ο νεότερος υποψήφιος για Όσκαρ και τώρα ο γηραιότερος – «Σκέφτομαι τα χρόνια που περνούν»
- Απίστευτος Καραλής, «πέταξε» στα 6,17μ. κι έγινε το Νο2 όλων των εποχών στο επί κοντώ! (vid)
- Η Βρετανία δεν θα συμμετέχει σε επιθέσεις κατά του Ιράν

