Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς η καθημερινή μας συμπεριφορά βρίσκει κοινά σημεία στην ερωτική μας ζωή;

Πώς η καθημερινή μας συμπεριφορά βρίσκει κοινά σημεία στην ερωτική μας ζωή;

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.: IMAXTree Η Μαρία της Σιωπής Η πολύ κακή συνήθεια μας είναι η σιωπή –την λάθος βέβαια στιγμή, γιατί κατ’ αλλά η γλώσσα μας πάει ροδάνι. Περιμένουμε ο σύντροφος μας να τα μαντέψει όλα και να μας τα προσφέρει. Για την ακρίβεια απαιτούμε από τον σύντροφο μας να αντιληφθεί αφ’ εαυτού του τις […]

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.: IMAXTree

Η Μαρία της Σιωπής
Η πολύ κακή συνήθεια μας είναι η σιωπή –την λάθος βέβαια στιγμή, γιατί κατ’ αλλά η γλώσσα μας πάει ροδάνι. Περιμένουμε ο σύντροφος μας να τα μαντέψει όλα και να μας τα προσφέρει. Για την ακρίβεια απαιτούμε από τον σύντροφο μας να αντιληφθεί αφ’ εαυτού του τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις σκέψεις μας. Νομίζουμε ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να μας αποδείξει την αγάπη και την αμέριστη προσοχή του. Εντάξει. Είναι πραγματικό μαγικό ο σύντροφος σου να σε κατανοεί σε βάθος και να σε «διαβάζει» αλλά μην είμαστε και υπερβολικές. Χρειάζεται και η δική μας συμβολή, χρειάζεται και η δική μας διάθεση για επικοινωνία. Η συζήτηση παραμένει ένα πρωταρχικό στοιχείο που εξασφαλίζει υγιή και ισορροπημένη σχέση ειδικά όταν μέσα από αυτήν την διαδικασία επιτυγχάνεται η ολοκλήρωση των επιθυμιών μας. Αποκαλύψτε τι ακριβώς σας αρέσει στο κρεβάτι –μετά από 5 χρόνια γάμου μπορεί τα γούστα σας να έχουν αλλάξει –αλλά και τι σας προβληματίζει στη σχέση σας, τι σας έχει κουράσει, τι σας απωθεί –εκτός του να πετάει το παντελόνι του στην καρέκλα της τραπεζαρίας.
Σε Όποιον Αρέσουμε
Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση δεν αφορούν μόνο την προσωπική μας γαλήνη αλλά και αυτή της σχέσης μας. Την ανασφάλεια για τον εαυτό μας και την μη αναγνώριση της αξίας μας τις προβάλουμε στον άλλον κατηγορώντας τον για τις δικές μας ανησυχίες. Και εκεί είναι που βασιλεύει το παράλογο. Εκεί που κατηγορούμε τον άλλον για κάτι που δεν ξέρει πώς να το αντικρούσει γιατί πολύ απλά δεν συμβαίνει. Από τις πιο επικίνδυνες παρενέργειες της παραπάνω συμπεριφοράς είναι και η άνευ όρων και λογικής ζήλια. Αυτή η «αποσταθεροποίηση» της προσωπικότητας μας φυσικά έχει και τα αρνητικά σας στο κρεβάτι που αρχίζουμε τα «μη» και τα «κλείσε τα φώτα» την ώρα που ο άλλος είναι μέσα στο πάθος. Η αμηχανία για το σώμα ή τις επιδόσεις μας δημιουργούν ένα κλίμα που σίγουρα η χαρά του έρωτα δεν μπορεί να βρει χώρο ανάπτυξης. Όσο πιο σίγουρες, δυναμικές και τολμηρές είμαστε τόσο πιο πολύ ευχαριστιόμαστε τον εαυτό μας και τον σύντροφο μας.
Τώρα Θα Δεις Τι Θα Πάθεις
Η τιμωρία είναι μια τακτική που συνήθως εφαρμόζεται σε παιδιά –για παιδαγωγικούς σκοπούς, βεβαίως βεβαίως! Οι τσακωμοί με τον σύντροφο σας δεν χωρούν την έννοια της τιμωρίας καθότι σε αυτήν την περίπτωση κρύβουν περισσότερο το ένστικτο της εκδίκησης παρά της συμμόρφωσης. Αν, για παράδειγμα, έχετε μαλώσει γιατί η μητέρα του επιμένει να πάτε στο χωριό το Πάσχα το να μην μαγειρέψετε –αν το συνηθίζετε –για μια εβδομάδα δεν λαμβάνεται από τον ίδιο ως τιμωρία με σοβαρό υπόβαθρο αλλά ως παιδιάστικη συμπεριφορά που καμία σημασία δεν της δίνει. Ίσα ίσα που πυροδοτεί ακόμη περισσότερο το κλίμα και η αρμονία αργεί ακόμη περισσότερο να επέλθει. Από τις πιο συνηθισμένες γυναικείες συμπεριφορές και στο σεξ. «Σιγά μην του κάτσω. Του έχω πει χίλιες φορές να διαβάζει και αυτός τον Κωστάκη». Η αποχή από το σεξ –αν πραγματικά δεν το θέλετε –μόνο ως τιμωρία προς εκείνον είναι τόσο ανούσια. Εσείς χάνετε την απόλαυση, αυτός αποστασιοποιείται ακόμη περισσότερο και τελικά η σχέση σας δεν φτιάχνει ποτέ –που τότε θα μπορούσατε να τον πείσετε για πολλά. Το σεξ, κόντρα στην αντίληψη που έρχεται από τα παλιά, συντηρητικά χρόνια, δεν είναι μόνο χαρά για τον άνδρα. Δεν τους κάνουμε το χατίρι όταν κάνουμε έρωτα μαζί τους. Είναι και δική μας χαρά. Ας αφηνόμαστε σε αυτήν όποτε επιθυμούμε χωρίς δεύτερες σχέσεις.
Ας Το Ρίξουμε Στην Πλάκα
Η σημασία του χιούμορ στη ζωή μας –«οριζοντίως» και «καθέτως» – δεν χρειάζεται επιπλέον επιχειρηματολογία. Αν δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε και να ξεπεράσουμε με αισιοδοξία τις δύσκολες στιγμές τότε σίγουρα η ευτυχία θα παραμένει μακριά από εμάς. Ακόμη και στο σεξ, η θετική διάθεση –όχι η γελοιοποίηση –καταστάσεων (κλάμα παιδιών, νύστα…) είναι το καλύτερο αντίδοτο στην γκρίνια και την συναισθηματική απόρριψη. Γελάστε, πειράξτε ο ένας τον άλλον και αφήστε το γέλιο να αποσυμπιέσει το καθημερινό άγχος. Άλλωστε, υπάρχει κάτι πιο σέξι από το χιούμορ –καλέ, όλες οι επώνυμες αυτό δεν προτάσσουν ως προσόν των συντρόφων τους!!???

gamos.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024