Διαβεβαιώσεις Αναστασιάδη σε κατόχους κυπριακών αξιογράφων για ικανοποίησή τους
Την υπόσχεση ότι σε ένα μήνα θα συσταθεί διαιτητικό δικαστήριο για ταχεία διεκπεραίωση του αιτήματός των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων για αποζημίωση σε σχέση με την εξαπάτησή τους από τις τράπεζες έδωσε την Τρίτη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Την υπόσχεση ότι σε ένα μήνα θα συσταθεί διαιτητικό δικαστήριο για ταχεία διεκπεραίωση του αιτήματός των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων για αποζημίωση σε σχέση με την εξαπάτησή τους από τις τράπεζες έδωσε την Τρίτη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας που συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με τη δέσμευση του προέδρου να μεσολαβήσει, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία σύστασης του δικαστηρίου επιδιαιτησίας.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε ήδη με τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης και μέσα σε ένα μήνα ευελπιστούν ότι το όλο θέμα θα έχει κλείσει και ότι όσοι αποδείξουν στο δικαστήριο ότι έχουν εξαπατηθεί, με διάφορους τρόπους, θα αποζημιωθούν», είπε ο κ. Μαυροβουνιώτης.
Ανέφερε δε πως οι επιλογές που εξετάζονται είναι, μεταξύ άλλων, η έκδοση τραπεζικών ομολόγων διάρκειας πέντε ετών και η καταβολή τόκων και προσέθεσε ότι στις προθέσεις είναι να καταβληθεί στους κατόχους αξιογράφων και κάποιο ποσό σε μετρητά, ανάλογα με το ποσό που θα επιδικάσει στον καθένα το δικαστήριο επιδιαιτησίας.
Οι κάτοχοι αξιογράφων υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από της τράπεζες και μετέτρεψαν τις καταθέσεις τους σε χρεόγραφα υψηλής απόδοσης, για να ανακαλύψουν εκ των υστέρων ότι στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων περιέχονταν πρόνοιες που έδιναν το δικαίωμα στις τράπεζες να μην καταβάλλουν τους τόκους και να μετατρέπουν τα αξιόγραφα σε μετοχές, χωρίς περαιτέρω συγκατάθεση των καταθετών.
Με το «κούρεμα» των καταθέσεων για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι κάτοχοι αξιογράφων έχασαν το δικαίωμα στα χρήματά τους, γιατί δεν θεωρήθηκαν καταθέτες αλλά μέτοχοι ή κάτοχοι τραπεζικών τίτλων, η αξία των οποίων είχε εξανεμισθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας