Ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»
Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαιτέρω αλλαγές -ανάμεσά τους και στην εξαίρεση από τη χορήγηση άδειας όσων κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία- ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων που βρίσκονται σε άδεια.
Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές -ανάμεσά τους και στην εξαίρεση από τη χορήγηση άδειας όσων κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία- ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων που βρίσκονται σε άδεια.
Νωρίτερα, βουλευτές από όλα τα κόμματα πρότειναν, μεταξύ άλλων, να διευρυνθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας σε ειδικές περιπτώσεις, φέρνοντας για παράδειγμα αδικήματα που έχουν διαπράξει ανήλικοι, αλλά και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όταν αφορούν πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως η παιδεραστία.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, εισηγήθηκε να εξαιρεθούν από την ευεργετική διάταξη που προβλέπει χορήγηση άδειας από τις φυλακές και παρακολούθηση των κατάδικων ή υπόδικων με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» όσοι παραπέμπονται με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, περίπτωση την οποία ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν με ξαναχτυπήσεις θα καλέσω την Αστυνομία» – Οι φωνές της 39χρονης που καλούσε σε βοήθεια
- Ποια είναι η κατάσταση του Μάριου Οικονόμου: Τα επόμενα εγκεφαλικά τεστ – Τι περιμένουν οι γιατροί
- AI κάμερες στον ΗΣΑΠ για την εισιτηριοδιαφυγή – Στον Περισσό τοποθετήθηκε η πρώτη, ποιος ο σκοπός τους
- Το ελληνικό νησί που υμνεί η Βρετανική Express – «Τιρκουάζ νερά που ανταγωνίζονται αυτά της Καραϊβικής»
- Πυρά αντιπολίτευσης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Προκλητική η Βούλτεψη «κουνάει το δάχτυλο» στην Κοβέσι
- Ιράν: Στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις και στρατιωτικές προετοιμασίες της Τεχεράνης – Επιδιόρθωση πυραυλικών βάσεων

