Με μειωμένη κατανάλωση μπίρας έπεσε η αυλαία του Oktoberfest
Περίπου 6,7 εκατομμύρια ποτήρια μπύρα καταναλώθηκαν φέτος στο Oktoberfest του Μονάχου, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, Ντίτερ Ράιτερ, καθώς το φεστιβάλ που διήρκεσε δύο εβδομάδες έφθασε στο τέλος του.
Περίπου 6,7 εκατομμύρια ποτήρια μπύρα καταναλώθηκαν φέτος στο Oktoberfest του Μονάχου, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, Ντίτερ Ράιτερ, καθώς το φεστιβάλ που διήρκεσε δύο εβδομάδες έφθασε στο τέλος του.
Οι επισκέπτες ήταν σχεδόν ισάριθμοι με πέρυσι, 6,4 εκατομμύρια, αλλά φέτος ήπιαν σχεδόν 200.000 λιγότερα ποτήρια μπίρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.
Τα στοιχεία για το 180ό και 179ο φεστιβάλ δεν πλησίασαν καν αυτά που είχαν σημειωθεί τη χρονιά των ρεκόρ του, το 2011, όταν το είχαν επισκεφθεί 6,9 εκατ. πρόσωπα που κατανάλωσαν 7,5 εκατομμύρια ποτήρια μπίρα.
Την τελευταία ημέρα περίπου 540.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την Τέρεζινβιζε της βαυαρικής πόλης.
Η βαυαρική επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι παρέσχε φροντίδες σε 7.551 πότες, αριθμό μειωμένο κατά 20% σε σχέση με το 2012. Η αστυνομία του Μονάχου πάντως ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι κλήθηκε ακριβώς ισάριθμες φορές με πέρυσι: 2.031.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ολυμπιακός – Εθνικός Καλαμάτας 11-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του δεύτερου ελληνικού ημιτελικού
- Αγορά εργασίας: Όταν οι εργαζόμενοι «παραιτούνται» από την εύρεση εργασίας
- Μύκονος Betsson – Κολοσσός Ρόδου 67-84: Διπλό για την ομάδα του Λυκογιάννη
- Ιωάννινα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος από το Μιχαλίτσι που είχε εξαφανιστεί
- ΑΕΛ Novibet – Άρης 1-0: Νίκη «ανάσα» οι Θεσσαλοί, «βυθίζονται» οι Θεσσαλονικείς (vid)
