Ρυθμίζονται με υπουργική απόφαση οι οφειλές των ΟΤΑ προς ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ
Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ α' και β' βαθμού προς τις εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Η ρύθμιση αφορά τις οφειλές έως και το τέλος Ιουλίου 2013, συνολικού ύψους 162,3 εκατ. ευρώ.
Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού προς τις εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Η ρύθμιση αφορά τις οφειλές έως και το τέλος Ιουλίου 2013, συνολικού ύψους 162,3 εκατ. ευρώ, (περίπου 150 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ και περίπου 13 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΘ). Οι οφειλές θα είναι απαλλαγμένες από πρόστιμα.
Η οφειλή θα παρακρατείται από κάθε ΟΤΑ που τη δημιούργησε, από τους προβλεπόμενους αποδιδόμενους πόρους των ετών 2015-2020.
Η παρακράτηση θα είναι ισόποση ανά έτος και θα γίνεται από τη μηνιαία χρηματοδότηση με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.
Στην απόφαση θα αναφέρεται διακριτά για κάθε ΟΤΑ το παρακρατηθέν ποσό.
Στην ΚΥΑ δίδονται αναλυτικά οδηγίες προς τους δήμους και τις περιφέρειες για τον τρόπο που θα γίνουν οι απαραίτητες εγγραφές και αναμορφώσεις στους προϋπολογισμούς τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
- Αγρίνιο: Τρεις 13χρονες συνελήφθησαν για μπούλινγκ σε συμμαθήτριά τους
