Εισαγγελική εντολή για έρευνα της υπόθεσης των εφέδρων
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ανάρτησης κειμένου έφεδρων ειδικών δυνάμεων, που καλούσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί και την σύμπραξη λαού-στρατού, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο πλαίσιο της εξέτασης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ανάρτησης κειμένου έφεδρων ειδικών δυνάμεων, που καλούσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί και την σύμπραξη λαού-στρατού, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Στο πλαίσιο της εξέτασης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε εντολή από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου να διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση.
Η επίμαχη ανάρτηση, που φαίνεται να ανήκει στην Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), καλούσε σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 28 Σεπτεμβρίου και κάνοντας λόγο για «εθνική μειοδοσία» -επικαλούνταν το άρθρο 120 του Συντάγματος-, καλούσε «όλους όσους νιώθουν Έλληνες» να συμμετάσχουν για την «αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας».
Η ανάρτηση περιλαμβάνει και διακήρυξη στην οποία η ΚΕΕΔ «απαιτεί», μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και προτείνει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία θα αναστείλει τους «μνημονιακούς νόμους».
Για την υπόθεση διενεργήθηκε ευρεία σύσκεψη στον Αρειο Πάγο το βράδυ της Τετάρτης.
- Σύσκεψη στον Αρειο Πάγο για «περίεργες» κινήσεις εφέδρων
- Προβληματισμός στο Μαξίμου για την κίνηση των εφέδρων
Τι απαντούν οι έφεδροι
Σε ανακοίνωση της η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας».
Παράλληλα, διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με οποιαδήποτε πολιτικό χώρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»: Ο Τραμπ δοκιμάζει τα όρια της επικίνδυνης ρητορικής της εξουσίας
- Πώς θα εφαρμοστεί ο «κόφτης» των social media
- Ρωσία: Συνέλαβαν γνωστό ερευνητή δημοσιογράφο, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ
- Ο Ισημερινός απειλεί την Κολομβία με τελωνειακούς δασμούς 100%
- Πετρέλαιο: Η τιμή του WTI ανοίγει με ελαφριά άνοδο, αλλά κάτω από το φράγμα των 100 δολαρίων
- Ισραήλ: Σήμαναν σειρήνες συναγερμού λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τον Λίβανο
