Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλετε να αποκτήσετε την ευλυγισία μιας χορεύτριας;

Θέλετε να αποκτήσετε την ευλυγισία μιας χορεύτριας;

Μαθαίνουμε τα μυστικά των χορευτών για να αποκτήσουμε ένα εύρωστο και πειθαρχημένο μυικό σύστημα.

Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: shutterstock

Ένα μυϊκό σύστημα που δουλεύει σαν τα γρανάζια ενός ρολογιού είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Η Τρέισι Άντερσον, η personal trainer της Μαντόνα, της Σακίρα και της Γκουίνεθ Πάλτροου, πιστεύει πως ο χορός είναι ο καλύτερος λόγος για να το αποκτήσουμε. Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια αλλά όταν πάχυνε αποφάσισε να τα παρατήσει και να δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα γλυπτικής σώματος.
Με τις γνώσεις της από το χορό σχεδίασε ασκήσεις που γυμνάζουν ακόμη και τον παραμικρό μυ. Για να αποκτήσουμε ένα σώμα σαν αυτό των χορευτών, συνδυάζουμε την αεροβική με το στρέτσινγκ και τη μυϊκή ενδυνάμωση. Για την αεροβική διαλέγουμε ανάμεσα σε γρήγορο περπάτημα, τζόγκινγκ, κολύμπι, ποδήλατο και, φυσικά, το αυτονόητο: χορό. Ασκούμαστε επί 30-45 λεπτά, τρεις έως πέντε φορές τη μέρα.
Εκτός από οφέλη της για την αύξηση της αντοχής, η αεροβική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσουμε βάρος. Τις μέρες που δεν κάνουμε αεροβική, ακολουθούμε πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης (δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα). Αποτελείται από ασκήσεις στο πάτωμα όπως κοιλιακούς, ραχιαίους, βαθιά καθίσματα, πους-απ και πλάγια πους-απ με το ένα χέρι.
Επιπλέον περιέχουν και ασκήσεις αντίστασης με βάρη, είτε στα χέρια, είτε σε μπάρα, είτε σε μηχάνημα. Κάθε φορά που γυμναζόμαστε, τόσο στην αεροβική όσο και στη μυϊκή ενδυνάμωση, το πρόγραμμα αρχίζει και τελειώνει με στρέτσινγκ. Αυτές μπορεί να είναι είτε απλές διατάσεις είτε ολοκληρωμένα μαθήματα γιόγκα και πιλάτες, δηλαδή μέθοδοι που λειαίνουν και επιμηκύνουν τους μύες του σώματος.
Το σώμα του χορευτή χρειάζεται και την κατάλληλη ενέργεια. Η καθημερινή διατροφή πρέπει να έχει πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη και πολύ νερό. Τα αναψυκτικά, τα γλυκά και τα λιπαρά ζωικής προέλευσης πρέπει να αποφεύγονται όσο περισσότερο γίνεται.
Περισσότερα για τη μέθοδο της Τρέισι Άντερσον στο tracyandersonmethod.com.

woman.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024