ΔΕΗ : Στη Βουλή η επαναλειτουργία του Λιγνιτωρυχείου Χωρεμίου
Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ασφαλή επαναλειτουργία του Λιγνιτωρυχείου Χωρεμίου στην Μεγαλόπολη θα ενημερωθεί αύριο η Διαρκής Επιτροπή Παράγωγης και Εμπορίου της Βουλής από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.
Η εκτεταμένη κατολίσθηση που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα του ορυχείου Χωρεμίου του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης δεν έχει επηρεάσει την τροφοδοσία των δύο λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που διασφαλίζεται από τα υπόλοιπα πεδία των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.
Με βάση τις μετρήσεις που καταγράφονται στο τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται ότι, το φαινόμενο της κατολισθήσεως έχει σταματήσει, γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή έναρξη των εργασιών αποκαταστάσεως. Σημειώνεται πως το κοίτασμα Χωρεμίου – Μαραθούσας έχει ολικό βάθος 140 μέτρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Collapse: data.models.worlds – Τέχνη, δεδομένα και οικολογία
- Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο 13χρονη – Έπεσε στο κενό από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου
- Πανιώνιος – Ολυμπιακός 71-79: Ζορίστηκε, αλλά έκανε το 20/20 σε επεισοδιακό ματς στη Γλυφάδα (vids)
- Mitsotakis Again Cites ‘Nuke Option’ For Energy Needs
- Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Στις κάλπες 48,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι
- Live Streaming: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’