
Συντονισμό για την οριοθέτηση ΑΟΖ συμφώνησαν Βενιζέλος – Λέτα
Την έναρξη σύντομα διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άλλων θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα στη συνάντησή τους στη Ρώμη.
Σύμφωνα με Τα Νέα, όπως προκύπτει από τις επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην ιταλική πρωτεύουσα, οι δύο χώρες σκοπεύουν να προχωρήσουν με κοινούς άξονες στην ατζέντα των ευρωπαϊκών τους προεδριών.
Στόχος της Αθήνας και της Ρώμης είναι να αναδείξουν νέες διαστάσεις του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η μεσογειακή και συνεπώς η θαλάσσια διάσταση.
Αγνωστη πάντως παραμένει η στάση που θα τηρήσει η Αλβανία σε μια τέτοια κίνηση, καθώς έχει μεν υπογράψει συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση της μεταξύ τους υφαλοκρηπίδας, αλλά έχει ακυρώσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπέγραψε με την Ελλάδα το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αχαρνές: Ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι από χρήση κροτίδας
- Ειρηνικός: 5 νεκροί σε νέες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο