Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα να βρίσκεται στην Κάσο (23-25 Σεπτεμβρίου) και την Κάρπαθο (25 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου), το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στη Φλώρινα (24-27 Σεπτεμβρίου) και την Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα στα Άγραφα (25-27 Σεπτεμβρίου).

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα να βρίσκεται στην Κάσο (23-25 Σεπτεμβρίου) και την Κάρπαθο (25 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου), το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στη Φλώρινα (24-27 Σεπτεμβρίου) και την Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα στα Άγραφα (25-27 Σεπτεμβρίου).

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» βρέθηκε στην Αμοργό από τις 2 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Κάτω Μεριάς Αμοργού «Η Αγία Παρασκευή» και, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε περίπου 140 παιδιά.

Ο «Ιπποκράτης» φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας στη Χώρα της Αμοργού και τα παιδιά του νησιού συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από Παιδίατρο, Οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και Αλλεργιολόγο.

Η επίσκεψη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά της Αμοργού, αφού το νησί παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας και ο μοναδικός γιατρός του Κέντρου Υγείας καλείται να καλύψει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των Αμοργιανών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.277 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, στον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, στο Ίλιον και στην Αμοργό. Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr