Νέες αντιδράσεις για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
«Προσχηματική η πρόσκληση σε διαβούλευση των Εμπορικών Συλλόγων από ορισμένους αντιπεριφερειάρχες» για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αναφέρει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, καλώντας τους εμπορικούς συλλόγους «να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και συλλογή υπογραφών».
«Προσχηματική η πρόσκληση σε διαβούλευση των Εμπορικών Συλλόγων από ορισμένους αντιπεριφερειάρχες» για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αναφέρει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, καλώντας τους εμπορικούς συλλόγους «να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και συλλογή υπογραφών».
«Πρέπει να απορριφθεί ο εκβιασμός ότι αν δεν αποφασίσει ο δήμος ή η Περιφέρεια για τον αριθμό των Κυριακών που θα ανοίξουν τα μαγαζιά, τότε θα πάμε αυτόματα στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
«Η πρόσκληση σε διαβούλευση των Εμπορικών Συλλόγων από ορισμένους αντιπεριφερειάρχες είναι προσχηματική. Η εμπειρία από τις πρώτες συζητήσεις έδειξαν ότι οι αποφάσεις είναι προειλημμένες» συνεχίζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων.
Η Ομοσπονδία ζητά από τους εμπορικούς συλλόγους «να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συλλογή υπογραφών. Να συνεργαστούν με τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή ενημέρωσης και κινητοποίησης» και η πρόταση προς τις περιφέρειες να είναι ότι θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα μόνο μία Κυριακή το χρόνο.
«Η επίκληση των τοπικών ιδιομορφιών και ιδιαίτερα αυτών σε τουριστικές περιοχές γίνεται μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους και για να δημιουργηθούν αντιθέσεις κυρίως ανάμεσα στους έμπορους διάφορων περιοχών. Εξάλλου στα τουριστικά επαγγέλματα και στις τουριστικές περιοχές εδώ και πολλά χρόνια οι αγορές λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» όπως σημειώνει η Ομοσπονδία.
«Όποιοι περιορισμοί τέθηκαν είναι για τα μάτια του κόσμου και για να λιγοστέψουν οι αντιδράσεις εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων. Ήδη υπάρχουν στο συρτάρι οι προσφυγές των ενώσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών για άνιση μεταχείριση και νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού» τονίζει η ανακοίνωση.
Η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμη ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στο εμπόριο, πολύ σύντομα θα συμπαρασύρει και δεκάδες άλλους κλάδους που συνδέονται με την εμπορική δραστηριότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λονδίνο: Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς θα συζητήσουν με τον Ζελένσκι το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία
- Σπουδαία στιγμή: Λαμπαδηδρόμος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πολονάρα (vids)
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
