Συντριπτικά υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι ΕΛΜΕ
«Πράσινο φως» στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς έδωσαν οι ΕΛΜΕ. Την ερχόμενη Δευτέρα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί η διάρκεια της κινητοποίησης. Για πρώτη φορά η ΟΛΜΕ δεν έχει καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο.
«Πράσινο φως» στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς έδωσαν οι ΕΛΜΕ.
Ωστόσο, άγνωστη είναι η διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, καθώς για πρώτη φορά η ΟΛΜΕ δεν έχει καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο.
Τη Δευτέρα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν:
- σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ -3 έδρες στο ΔΣ)
- απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ -2 έδρες)
- 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ – 3 και 2 έδρες αντίστοιχα)
- δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ -1 έδρα)
Στο πλευρό των καθηγητών έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι, αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»

