Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόπηκε από τον Alpha φιλί μεταξύ γυναικών στην τηλεοπτική σειρά «Glee»

Κόπηκε από τον Alpha φιλί μεταξύ γυναικών στην τηλεοπτική σειρά «Glee»

Νέο κρούσμα λογοκρισίας στην τέχνη, με την ομοφυλοφιλία να μπαίνει ξανά στο στόχαστρο. Αυτή τη φορά ο Alpha αποφάσισε να κόψει τη σκηνή που δύο γυναίκες φιλιούνται σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Glee». Το κανάλι πρόβαλε στις 2 Σεπτεμβρίου επεισόδιο με κομμένο το φιλί μεταξύ της Μπρίτανι και της Σαντάνα, δύο βασικών χαρακτήρων της σειράς.

Νέο κρούσμα λογοκρισίας στην τέχνη, με την ομοφυλοφιλία να μπαίνει ξανά στο στόχαστρο. Αυτή τη φορά ο Alpha αποφάσισε να κόψει τη σκηνή που δύο γυναίκες φιλιούνται σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Glee».

Το κανάλι πρόβαλε στις 2 Σεπτεμβρίου επεισόδιο με κομμένο το φιλί μεταξύ της Μπρίτανι και της Σαντάνα, δύο βασικών χαρακτήρων της σειράς.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και τον περασμένο Οκτώβριο όταν η ΝΕΤ έκοψε τη σκηνή στην οποία δύο άντρες φιλιούνται, στο πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ο πύργος του Ντάουντον» (Downton Abbey).

Τελικά η συγκεκριμένη σκηνή μεταδόθηκε σε έκτακτη νυχτερινή επανάληψη, με την ΕΡΤ να αιτιολογεί το κόψιμο του φιλιού, λέγοντας ότι «η σκηνή δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις είχε προκαλέσει το 2003 απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στο Mega επειδή μετέδωσε ανάλογη σκηνή από το σίριαλ «Κλείσε τα μάτια» -το οποίο όμως τελικά είχε ακυρώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ είχε κρίνει το 2006 ότι η απόφαση του ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη αιτιολογία και ότι η παρουσίαση σκηνής, στην οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί «σε καμία περίπτωση» να θεωρηθεί ότι προσδίδει την απαγορευμένη από το Σύνταγμα «χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη» των τηλεοπτικών εκπομπών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024