Θεία του τυφλωμένου αγοριού στην Κίνα ύποπτη για την φρικιαστική επίθεση
Νέα διάσταση στη αποτρόπαια υπόθεση του 6χρονου στο Σανσί της βόρειας Κίνας που είχε βρεθεί τυφλωμένος μετά από επίθεση αγνώστων, δίνει η αναφορά από την αστυνομία που θέλει την θεία του αγοριού ύποπτη για συμμετοχή στο έγκλημα. Η γυναίκα αυτοκτόνησε έξι ημέρες μετά το περιστατικό, οι πληροφορίες γύρω από το οποίο πάντως παραμένουν εξαιρετικά συγκεχυμένες.
Νέα διάσταση στη αποτρόπαια υπόθεση του 6χρονου στο Σανσί της βόρειας Κίνας, ο οποίος βρέθηκε τυφλωμένος μετά από επίθεση αγνώστων, δίνει η αναφορά από την αστυνομία που θέλει την θεία του αγοριού ύποπτη για συμμετοχή στο έγκλημα.
Η γυναίκα, αδελφή του πατέρου του 6χρονου, αυτοκτόνησε μετά το περιστατικό. Η κινεζική αστυνομία επιβεβαιώσε προηγούμενες αναφορές του πρακτορείου Xinhua πως η θεία αντιμετωπιζόταν ως ύποπτη.
Αίμα του αγοριού είχε βρεθεί στα ρούχα της γυναίκας, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Έξι ημέρες μετά την επίθεση, η θεία αυτοκτόνησε πηδώντας σε πηγάδι.
Οι πληροφορίες γύρω από την τραγωδία πάντως παραμένουν εξαιρετικά συγκεχυμένες. Όπως όλα δείχνουν, μία γυναίκα πλησίασε τον μικρό που έπαιζε σε ανοικτό χώρο και τον απομάκρυνε, πριν προχωρήσει στο απερίγραπτο.
Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, η γυναίκα μιλούσε με προφορά άλλης περιοχής -κάτι που αντικρούει την αναφορά ότι επρόκειτο για τη θεία. Η οικογένεια περιορίστηκε να αναφέρει στο ότι ο μικρός ήταν μπερδεμένος και οι γονείς του δηλώνουν άγνοια για το εάν η θεία θεωρείτο ύποπτη από την αστυνομία.
Παράλληλα, θολό είναι το κίνητρο της επίθεσης. Όσον αφορά το ενδεχόμενο εμπορίας οργάνων (εν προκειμένω, κερατοειδών), η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκαν ακέραιοι οι οφθαλμοί του παιδιού, αλλά οι γονείς αναφέρουν ότι οι ίδιοι δεν είδαν όντως τους οφθαλμούς.
Χωρίς να είναι πάντα σαφής η διαχωριστική γραμμή μεταξύ υποθέσεων, φημών και πληροφοριών, σε κινεζικά ΜΜΕ εγείρεται το ενδεχόμενο κίνητρο της θείας να ήταν προσωπική διαμάχη οικονομικής φύσης με τους γονείς του παιδιού. Η μητέρα του παιδιού φέρεται να το διαψεύδει κατηγορηματικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
- Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία 40χρονου για τα μάτια μιας γυναίκας – Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν αβοήθητο
- Sing for Greece 2026: Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό
- Η πόρτα στα κλαμπ του Λονδίνου, ο στρίπερ Χάρι Πότερ και αλκοόλ απ’τα «μάτια» – Η άλλη ζωή της Μάργκο Ρόμπι
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Πού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις
