«Προβοκάτσιες και ψέματα» για το ΚΚΕ τα επιχειρήματα για επέμβαση στη Συρία
«Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα για να απορρίψουν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, τα οποία αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία. «Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας» υποστηρίζει
«Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα για να απορρίψουν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, τα οποία αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία.
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει προβοκάτσιες και ψέματα τα επιχειρήματα των ΗΠΑ και τονίζει ότι στόχος της στρατιωτικής επέμβασης είναι «η προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στον αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς».
«Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας» υποστηρίζει το ΚΚΕ.
«Αυτό εννοεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, όταν κάνουν λόγο για «αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας»» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάλιαρι – Νάπολι 0-1: Το γκολ του ΜακΤόμινεϊ έκρινε το ματς
- ΑΠΘ: Πλήρης εφαρμογή της πρότασης του υπουργείου Παιδείας – Έλλειψη ελευθερίας καταγγέλλουν οι φοιτητές
- Greek Unemployment Registry Falls in Feb.
- Politico: Η Ρωσία θα σταματήσει ανταλλαγή πληροφοριών με το Ιράν, αν πάρει ανταλλάγματα στην Ουκρανία
- Προπονητής Ράγιο ενόψει ΑΕΚ: «Ελπίζουμε ότι θα πανηγυρίσουμε ακόμη μια πρόκριση»
- 25η Μαρτίου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα

