«Προβοκάτσιες και ψέματα» για το ΚΚΕ τα επιχειρήματα για επέμβαση στη Συρία
«Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα για να απορρίψουν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, τα οποία αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία. «Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας» υποστηρίζει
«Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα για να απορρίψουν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, τα οποία αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία.
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει προβοκάτσιες και ψέματα τα επιχειρήματα των ΗΠΑ και τονίζει ότι στόχος της στρατιωτικής επέμβασης είναι «η προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στον αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς».
«Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας» υποστηρίζει το ΚΚΕ.
«Αυτό εννοεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, όταν κάνουν λόγο για “αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας”» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Λύγισε» ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον επικήδειο για τον Μιρτσέα: «Ελπίζω να είσαι περήφανος για μένα»
- Ρόδος: 15χρονος τραυματίστηκε από πυροτέχνημα στο χωριό Μαλώνα
- Νέα διάκριση στην Πορτογαλία για τον Συλαϊδόπουλο
- Προφυλακίστηκε ο καθηγητής μουσικής για την ασέλγεια στη 14χρονη μαθήτρια του
- Η Βικτόρια Μπέκαμ επέστρεψε στα χρόνια της «καθαρότητας»
- Βρίθουν ζωονόσων οι αγορές άγριων ζώων – Προειδοποίηση για νέες πανδημίες
