Σε εργασίες αναβάθμισης του ακινήτου το 50% του προστίμου της τακτοποίησης
Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προβούν στην ενεργειακή αναβάθμιση ή την ενίσχυση της στατικότητας του ακινήτου τους, θα μπορούν να δαπανούν γι' αυτές τις εργασίες το 50% του προστίμου της τακτοποίησης, σύμφωνα με το νέο νόμο που είναι σε ισχύ από την 1η Αυγούστου.
Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προβούν στην ενεργειακή αναβάθμιση ή την ενίσχυση της στατικότητας του ακινήτου τους, θα μπορούν να δαπανούν γι’ αυτές τις εργασίες το 50% του προστίμου της τακτοποίησης, σύμφωνα με το νέο νόμο που είναι σε ισχύ από την 1η Αυγούστου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η ρύθμιση ισχύει για τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μέχρι το 2003.
«Όσοι κάνουν χρήση του νόμου θα μπορούν να συμψηφίσουν μέχρι το 50% του προστίμου με το κόστος που θα καταβάλλουν για να βελτιώσουν ενεργειακά ή στατικά το ακίνητό τους», δηλώνει στην εφημερίδα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης.
* Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
