Μείωση στο κόστος του φυσικού αερίου ζητεί η κυβέρνηση από τη Ρωσία
Επιστολή με την οποία ζητεί μείωση στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου, κατά το πρότυπο των εκπτώσεων που ήδη έχει κάνει η Gazprom σε άλλους πελάτες της στην υπόλοιπη Ευρώπη, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επιστολή με την οποία ζητεί μείωση στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου, κατά το πρότυπο των εκπτώσεων που ήδη έχει κάνει η Gazprom σε άλλους πελάτες της στην υπόλοιπη Ευρώπη, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρει επίσης ότι το κόστος της ενέργειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και άρα πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο.
Σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία αυξήθηκε τα 4 τελευταία χρόνια σταδιακά κατά 80% και είναι σήμερα 40% (προ φόρων) υψηλότερη από τη μέση ευρωπαϊκή τιμή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Βετεράνος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε με τη βία από ακρόαση της Γερουσίας
- Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη 34χρονος με πιστόλι και 14 φυσίγγια
- Λέρος: «Με χτυπούσε κάθε μέρα, μου είχε τρυπήσει την παλάμη με κατσαβίδι» – Τι δήλωσε ο 18χρονος πατροκτόνος
- Συγκλονίζουν οι Έλληνες που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή – «Φτιάξαμε μια βαλίτσα και φύγαμε»
- Μπαρτζώκας: «Σίγουροι για την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό, οπότε τι πίεση να έχουν;»


