Η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε διήμερο πένθος στη χώρα για τα θύματα της έκρηξης που σημειώθηκε σε κτίριο της πόλης Ροσάριο, από διαρροή αερίου.

Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας έσπευσε και η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες, ενώ τη λύπη τους εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος γεννήθηκε στο Ροσάριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ 11 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πάνω από 50 κτίρια στην ευρύτερη περιοχή υπέστησαν ζημιές από την ισχυρότατη έκρηξη.

Στην αστυνομία οδηγήθηκαν και κρατούνται οι δύο τεχνικοί της εταιρείας φυσικού αερίου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εργασίες στο μοιραίο κτίριο λίγες ώρες πριν την έκρηξη.

Η μόνη ευχάριστη μέσα στην όλη τραγωδία είδηση ήταν η εμφάνιση ενός από τους αγνοουμένους σε συγγενικό σπίτι, γεγονός που προκάλεσε ανακούφιση στους οικείους του, οι οποίοι τον αναζητούσαν στα ερείπια.

Όλα τα πολιτικά κόμματα διέκοψαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις εν όψει των προκριματικών εκλογών που γίνονται την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου.

Η πρόεδρος της Αργεντινής επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, καθώς και το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται οι τραυματίες.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τον κυβερνήτη του Ροσάριο μετά το πέρας της οποίας ανακοινώθηκαν μέτρα οικονομικής στήριξης των οικογενειών που έχασαν τις περιουσίες τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ